Anul 2012 va fi anul Ion şi Doina Aldea Teodorovici

28 decembrie 2011


După 20 de ani de la moartea soţilor Aldea Todorovici, autorităţile de la Chişinău au decis ca anul 2012 să fie declarat Anul Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi în Parlament. Potrivit autorului proiectului, Ministerul Culturiii, acest gest este un omagiu adus acestor simboluri naționale și va contribui la educarea sentimentului patriotic.

Deputatul Mihai Godea și-a exprimat regretul că această decizie a fost luată tocmai la o distanță de 20 de ani de la moartea celo doi mari artiști.

Liberalul Valeriu Munteanu i-a îndemnat pe comuniști să voteze proiectul. „ Sunt convins că ei deja v-au iertat pentru distrugerea bisericilor pe care le-au cântat. Votați acest proiect, altfel rămâneți complice ai celor care au organizat asasinarea lor fizică”, a declarat acesta.

La rândul său, comunistul Eduard Mușuc a menționat că astfel de subiecte nu trebuie politizate. Fracțiunea PCRM nu a susținut proiectul.

Ministerul Culturii urmează să elaboreze un pogram de stat privind valorificarea creației soților Aldea Teodorovici, care va fi propus Guvernului.

Amintim că soţii Aldea Teodorovici au decedat în urma unui tragic accident rutier ce a avut loc în 1992. Dintre cele patru persoane aflate în maşină, doar Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, şi-au pierdut viaţa. Moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională. Cu toate acestea autoritățile nu au investigat cazul, catalogându-l drept un nefericit accident.

Sursa: Unimedia

1 comentarii:

Anonim spunea...

Eu chiar ma bucur cind comuistii dau prin strachini ,e in favoarea democratiei.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: