Peste 300 de studenţi, au intrat în posesia burselor pentru tinerii din familiile dezavantajate

17 noiembrie 2011
De Ziua Internaţională a Studenților, peste 300 de studenţi de la 20 de instituţii de învăţămînt din republică, au intrat în posesia burselor din cadrul proiectului Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familiile Dezavantajate, ediţia a II - a.

Potrivit organizatorilor, la concurs şi-au depus dosarele peste 500 de studenţi din familii dezavantajate, din anii de studii I, II şi III secţia zi, de la majoritatea instituţiilor de învăţămînt din republică. Iar în urma evaluării dosarelor şi a prestaţiei la interviu a candidaţilor, Comisia a selectat 326 de studenţi, dosarele cărora au confirmat faptul că aceştia au nevoie de susţinere financiară, a menţionat Angela Muşet, directorul Centrului de Informaţii Universitare, organizatorul principal al concursului.

Din cei 326 de studenţi, 50 au beneficiat de burse în valoare de 1500 de dolari, 111 a cîte 1000 de dolari şi 165 de burse au fost în sumă de 600 de dolari.

Proiectul Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familiile Dezavantajate este organizat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar al Fondului de Urgenţă, al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă şi administrat local prin intermediul Fundaţiei Soros – Moldova. De asemenea şi-au adus contribuţia Ministerul Educaţiei şi cel al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

La această ediţie, în calitate de partener - suport a fost şi o bancă comercială din republică, care şi-a anunţat intenţia de a contribui financiar şi la celelalte ediţii.

Scopul proiectul este de a acorda suportul necesar tinerilor care provin din familii social vulnerabile din republică pentru a le facilita accesul la educaţie în instituţiile de învăţămînt unde aceştia îşi fac studiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: