De ce e necesară unirea Republicii Moldova cu România

19 noiembrie 2011
TU vrei…
Să trăieşti ca şi până acum? Să-ţi vezi rudele şi prietenii cum se duc în străinătăţi ca să te poată întreţine? Să nu poţi urma facultatea pe care ţi-o doreşti? Să fii nevoit să-ţi numeri fiecare leu din pensie/salariu? Să stai la cozi interminabile ca să-ţi poţi vedea fiul/fiica din Italia?
Sau…
Să fii parte a ceea ce ţi s-a luat cândva cu forţa, a ceea ce ţi s-a furat fără să fii întrebat, fără să ştii sau fără să te fi născut încă? Să te bucuri deschis de şansele infinit mai mari pe care ţi le-ar putea asigura cetăţenia ţării tale şi aducerea ei la tine acasă, fără să te temi că aceste şanse vor fi anulate iar, şi iar şi, iar?
1. Eşti moldovean, deci eşti român. Ţara ta este România. Majoritatea moldovenilor din lumea asta sunt cetăţeni ai României, cea mai mare parte a pământului Moldovei este parte a României. Simte-te mândru că eşti moldovean şi în acelaşi timp român.
2. Cu douăzeci de ani în urmă, mulţi dintre cei care au pus umărul la ieşirea din Uniunea Sovietică şi dobândirea libertăţii, au dorit ca tu să-ţi regăseşti propria ta ţară, România, şi să o poţi readuce la tine.
3. Foştii nomenclaturişti, care erau mai mulţi în Parlament, şi-au dorit păstrarea statului Republica Moldova în scop de îmbogăţire personală. Lor nu le-a păsat de tine.
4. Faptele lor cât s-au aflat la guvernare au arătat foarte clar că nu erau în stare să conducă un stat independent: au ruinat economia, au dispărut sume foarte mari de bani din creditele externe şi din bugetul alcătuit din impozitele pe care tu le plăteai la timp.
5. Unii dintre tovarăşi s-au strecurat în structurile de putere şi te-au condus fără ca tu să poţi schimba asta. Astăzi, ei sunt noii pragmatici statalişti.
6. Ca să poţi fi condus mai uşor, ca ei să te poată fura, te-au minţit spunându-ţi poveşti despre jandarmul român şi au făcut de ocară România. Principiul e clar: “Hoţul strigă: “Prindeţi hoţul!” După care ţi-au spus alte poveşti despre moldoveni, cum că noi, moldovenii, nu am fi români. Ei ţi-au spus asta ca să fie siguri că nu vei vrea să ieşi de sub puterea lor.
7. Un milion de oameni ca tine se află peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune. Ei n-au plecat de aici pentru că aşa au vrut, ci pentru că fostele cadre şi tovarăşii lor au pus, în urmă cu douăzeci de ani, interesul lor propriu mai sus de ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a-ţi oferi şansa unei vieţi mai bune.
8. Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova, actul fondator al statului, îţi dă dreptul să-ţi hotărăşti viitorul aşa cum vrei tu, în mod democratic. Ea îţi dă dreptul să-ţi doreşti unirea cu România fără să-ţi fie frică de nimeni.
9. Unirea Republicii Moldova cu România, făcută în mod onest şi democratic, înseamnă că-ţi vei căpăta înapoi propria ţară. Şi o dată cu ea, posibilitatea de a-ţi relua drumul de pe care ai fost scos în 1940. Drumul tău European, spre bunăstare şi progres. Să ai parte de salarii şi pensii mai mari, să poţi călători liber, fără vize, în spaţiul UE, să beneficiezi de servicii de sănătate de calitate, să poţi studia la şcolile la care îţi doreşti, să poţi lucra legal şi în siguranţă în orice stat al Uniunii Europene, să îţi poţi petrece concediile într-o cabană din Munţii Carpaţi sau admirând bio-diversitatea Deltei Dunării fără a trece înainte pe la zeci de ghişee, să îţi poţi dezvolta o afacere şi parteneriate cu investitorii străini.
10. Dacă ai citit până aici, atunci eşti un învingător. Îţi vei depăşi frica, nesiguranţa şi vei începe să vorbeşti şi cu alţii, prieteni, rude, cunoscuţi, despre unirea cu România. Cu cât mai mult vei vorbi cu ei, cu atât mai aproape va fi unirea. Iar apoi, veţi putea cere împreună autorităţilor de la Chişinău să vă asculte glasul.

2 comentarii:

Veaceslav spunea...

banc pentru punctul 6-Bre moldovene iti plac romanii?
-Nu.
-De ce nu-ti plac?
-Ca l-au batut pe tata in '37 cu rigla peste degete!
-Bre moldovene,dar rusii iti plac?
-da,mult!
-Si ce face tata-l tau acum?
-Ei,l-au ucis rusii in '40!

Anonim spunea...

bravo veaceslav ...esti bravo... romania mare !!!
salutari din inima tarii

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: