Cinematograful «Patria-Centru» va fi redenumit în Centru de Creație Cinematografică «Emil Loteanu»

4 noiembrie 2011
Componenta fondatorilor „Colaj" SRL, proprietar al retelei de cinematografe „Patria", a luat o decizie importanta privind redenumirea treptata a fiecarui cinematograf din reteaua sa, si anume, de a atribui fiecarui cinematograf numele unor maestri renumiti din cinematografia nationala a Republicii Moldova.
Cu ocazia aniversarii a 75 ani de la nasterea marelui maestru al filmului moldovenesc si international, regizor, scriitor si pedagog Emil Loteanu, cinematograful central din capitala «Patria-Centru» va fi redenumit in Centru de Creatie Cinematografica „Emil Loteanu". Compania „Colaj" a semnat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova un acord de colaborare reciproca si de inzestrare a cinematografului central din tara cu numele lui Emil Loteanu.
Conform deciziei Ministerului Culturii al RM, duminica, la data de 6 noiembrie la orele 16.00 in scuarul cinematografului „Patria-Centru", pe Aleea Stelelor a cinematografiei moldovenesti, va avea loc dezvelirea solemna a bustului lui Emil Loteanu si prezentarea cartii «O viata cat o moarte de lunga», autor Ion Proca, dedicata creatiei si vietii regizorului.
Pe viitor, activitatea Centrului de Creatie Cinematografica se va modifica si extinde. In incinta acestuia vor fi petrecute festivaluri internationale de filme, premiere de exclusivitate a producatorilor de cinema autohtoni, conferinte si seri de creatie. Centrul va deveni o noua platforma pentru dezvoltarea organizatiilor producatoare de cinema in Moldova, si primul pas al companiei „Colaj" a constituit crearea structurii de producere a filmelor de cinema «Patria-Production», care deja a lansat primul desen animat 3D in Republica Moldova.

Comunicat oficial ”Colaj” SRL

1 comentarii:

Anonim spunea...

El a venit la ai Sai,si ai Sai nu L-au primit...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: