UE refuză înregistrarea simbolurilor sovietice ca marcă comercială

21 septembrie 2011

Simbolistica sovietica (ex. secera si ciocanul, steaua rosie, etc) nu pot fi inregistrate ca marca comerciala in Uniunea Europeana, a decis Curtea Europeana de Justitie.

Curtea Europeana a explicat ca inregistrarea trebuie refuzata daca o marca comerciala este contrara principiilor de buna morala intr-o parte a Uniunii Europene, chiar daca, in unele circumstante, acea parte este reprezentata printr-un singur Stat-membru al Uniunii.


In 2006, casa de design Couture Tech Ltd. din Rusia a apelat hotararea initiala de refuz de inregistrare ca marca comerciala a simbolurilor de era sovietica. Motivul de refuz din hotararea initiala a fost faptul ca simbolurile de era sovietica incalca ordinea de drept si principiile bunei morale in partile Uniunii Europene care au fost sub jugul regimului sovietic.


Prin decizia de apel, din data de 20.09.2011, Curtea a refuzat inregistrarea unor astfel de marci comerciale in Uniunea Europeana. Curtea de Justitie a amintit ca conform legii Ungariei, spre exemplu, secera si ciocanul, precum si steaua rosie, sunt considerate simboluri ale despotismului.


«Inregistrarea unei marci comerciale trebuie refuzata daca este contrara ordinii publice si principiilor bunei morale, chiar intr-o singura parte a Uniunii Europene», a anuntat instanta.


Sursa: www.eubusiness.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: