Rusia rămâne inamicul numărul unu al României

22 septembrie 2011

După apariţia în “Gândul” a traducerii unei telegrame WikiLeaks în care fostul ambasador american Nicholas Taubman face o notă cu convorbirile pe care Preşedintele României le-a avut cu senatorul american Richard Lugar în 2008, o bună parte a agenturii ruse din România a fost trimisă de urgenţă pe sticlă pentru a jeli biata Rusie şi pentru a condamna declaraţiile lui Băsescu legate de faptul că România ar fi fost nevoită să intervină să-i apere pe românii basarabeni, în cazul în care Rusia ar fi procedat în Basarabia cum a procedat în Georgia.
“Băsescu a fost în mod deschis temător faţă de implicaţiile conflictului din Georgia pentru Moldova/Transnistria. El a afirmat că, în timp ce România respectă independenţa Moldovei, cetăţenii acestei ţări sunt ‘4,5 milioane de români’ care sunt ‘parte a naţiunii noastre’. Băsescu a reamintit că, în timpul conflictului din 1991-1992 din Moldova, România a trimis multe provizii şi muniţie părţii moldovene, dar s-a întrebat cu glas tare care ar trebui să fie răspunsul adecvat al României de acum, când este membră NATO, ca reacţie la orice provocare a Rusiei acolo”, scria ambasadorul SUA.
Evident ca Preşedintele României este chiar într-o mica eroare. Pe lângă faptul că “4,5 milioane de români sunt parte a naţiunii noastre”, o bună parte dintre ei erau la acel moment, şi sunt acum, şi cetăţeni români pe care România are obligaţia constituţională să-i apere.
Cele două cutii de rezonanţă majore, ale intereselor ruseşti în România, (citiţi cele două televiziuni), au adus repede pe sticlă pe cei mai versaţi agenţi de influenţă din politică şi din mass-media, pentru a condamna “inconştienţa” unui Preşedinte care îşi punea problema să-şi apere conaţionalii de dincolo de Prut.
Cel mai penibil dintre toţi a fost, de departe, fostul prim ministru Adrian Năstase care, orbit de ura sa împotriva lui Traian Băsescu, şi cu sabia lui Damocles, reprezentată de dosarele penale pe care le tot amână, este gata să se alieze şi cu Al Qaeda dacă cumva Băsescu vorbeşte de rău organizaţia teroristă…
Penibilul intervenţiei sale pr –ruseşti a fost cu atât mai mare cu cât se cunoaşte că, în timpul mandatului său de prim ministru, s-a stopat redobândirea cetăţeniei române de către românii basarabeni şi în mandatul său de ministru de externe, România a renunţat să mai facă parte din formatul 5+2 care negociază conflictul de pe Nistru.
Stranii coincidenţe…nu?!
Celelalte goarne pro-ruseşti pe care le ştim deja şi care au fost şi ele pe sticla celor două cutii de rezonanţă, au invocate, iaraşi, pentru a câta oară, faptul că Bucureştiul trebuie să pună înainte de orice relaţiile economice cu Moscova. Adică, în timp ce Imperiul Rus îţi gâtuie 4 milioane de conaţionali, după ce i-a minţit 50 de ani, România ar trebui să facă ceva afaceri cu Rusia, peste cadavrele lor. La aşa comentatori, aşa morală!
“Băsescu este îngrijorat în mod clar că ruşii pot declanşa o provocare în Moldova, care ar necesita practic un răspuns militar al României cu implicaţii extinse pentru UE şi NATO”, scria ambasadorul Nicholas Taubman, în concluzia relatării despre întâlnirea preşedintelui Romaniei cu senatorul Richard Lugar.
Traian Băsescu greşeşte şi se îmbată cu apă rece pentru că nici NATO şi nici UE, având cai troieni de felul Franţei şi Germaniei în componenţa lor, nu vor face nimic. România se poate baza doar pe sine şi pe SUA şi Marea Britanie, singurii actori gopolitici majori care se pot opune cu adevărat Rusiei şi de care Rusiei îi este frică.
Iar Rusia rămâne inamicul numărul unu al României. Acest lucru până ce milioanele de români de dincolo de Prut nu vor reveni la adăpost, în frontierele României şi sub umbrela de securitate a NATO. Abia atunci putem vorbi de o relaţie normală cu Rusia.
Politicieni gen Năstase, care au tocit scaunele televiziunilor, ar trebui să ia o lecţie de ce înseamnă politica naţională de la Grecia. Acea Grecie aflată în pragul falimentului, dar care chiar şi în asemenea situaţie nu îşi uită fraţii din Cipru şi ameninţă că va intra în război cu Turcia, în cazul în care interesele ciprioţilor greci vor fi atacate.
“Grecia va susţine Cipru în eventualitatea unui atac din partea Turciei, după ce Nicosia a decis să înceapă lucrări de prospectare pentru găsirea de resurse de petrol şi gaze naturale în zona economică exclusivă a Ciprului”, a asigurat duminică ministrul grec al afacerilor externe, Stavros Lambrinides,. Într-un interviu acordat unui ziar grecesc, Lambrinides a precizat că solidaritatea între partneri, în cazul unui atac împotriva unuia dintre ei, provine şi din prevederile tratatului de la Lisabona, transmite Agerpres.
În ceea ce priveşte activităţile de explorare ale Turciei în zonele din apropierea Greciei, Lambrinides a declarat: “vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: