Rusia felicită Transnistria cu ocazia zilei ”independenței”

1 septembrie 2011


”Republica moldovenească nistreană a trecut printr-un șir de încercări dure şi și-a demonstrat dreptul de a exista în lumea modernă”, se menționează într-un mesaj de felicitare al preşedintelui Dumei de Stat al Federaţiei Ruse, Boris Grâzlov, trimis pe numele așa-zisului președinte al parlamentului transnistrean, Anatoli Kaminski. Mesajul oficialului rus a fost prilejuit de împlinirea a 21 ani de la formarea autoproclamatei republici moldovenești nistrene, care va fi marcată la 2 septembrie. 

 ”În toţi aceşti ani, alături de transnistreni a fost Federația Rusă, care și în viitor va continua să sprijine dezvoltarea republicii", se arată în scrisoarea de felicitare, publicată de de site-ul www.tiras.ru. 

Totodată, Grâzlov mai menționează că "astăzi, când republica moldovenească nistreană intră într-o nouă fază de dezvoltare, este important ca iniţiativele Consiliului Superior al rmn și ale partidului "Obnovlenie" (n.n: condus de Anatoli Kaminski) să fie axate pe modernizarea vieții social-economice a Transnistriei”. Expedierea mesajului de felicitare al lui Boris Grâzlov pe numele lui Anatoli Kaminski, și nu pe cel al liderului transnistrean, Igor Smirnov, ar putea constitui un semn al schimbării ”favoriților” susținuți de Moscova în cursa prezidențială din regiunea transnistreană. Potrivit presei ruse, la alegerile așa-zisului președinte al rmn din luna decembrie, Moscova îl va susține pe Antoli Kaminski, președintele parlamentului rmn, și nu pe actualul lider Igor Smirnov. Pe de altă parte, site-ul oficial al regimului transnistrean, scrie că Igor Smirnov a primit, deocamdată, felicitări de la liderul formațiunii ”Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, de la președintele Ghildei avocaților ruși, Gasan. 

 sursa: arena.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: