Evreii din Bălți au protestat împotriva declarării independenței Palestinei

21 septembrie 2011


Astăzi, 21 septembrie, un grup de cetățeni ai municipiului Bălți, au protestat împotriva deciziei ONU de a recunoaște independența Palestinei. 

La miting au participat atât membrii comunității evreiești din localitate, cât și simpli cetățeni, veniți să-și susțină colegii și prietenii. Aceștia s-au strâns în scuarul ”memorialului victimelor holocaustului” unde au afișat câteva pancarte, au aprins lumânări, au fluturat dapelele Israelului și SUA și au susținut discursuri împotriva Palestinei și a ONU.

Au ținut discursuri în fata mulțimii Inna Moshkovich, profesoară de limbă ebraică din Bălți, fostul vice-primar Igor Neaga, jurnalistul Mihail Mester, fostul șef al departamentului arhitectură Vasile Romanciuc, cât și alții.

Reamintim că Palestina a înaintat către ONU cererea de recunoaștere a independenței. Decizia va fi supusă votului pe 23 septembrie, în cadrul celei de a 66-a adunare generală a ONU. Israelul a reacționat imediat declarându-se  împotriva acestei decizii, motivând că recunoașterea Palestinei ar crește tensiunea în conflictul arabo-israelian.

Menționăm că toate inscripțiile de pe pancarte și toate discursurile au avut loc exclusiv în limba rusă.sursa: Basarabia de după independență
sursa foto: eSP

3 comentarii:

Anonim spunea...

iată în Chișinău n-au ieșit, iar în Bălți s-au mobilizat. :-/

Dragoș Galbur spunea...

Pentru că în Bălți mereu au fost mai mulți evrei decât în Chișinău !

Anonim spunea...

Câcăcioşii habotici de la Căntărean de ce n-au ieşit în stradă contra ăstora?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: