A patra noapte de violențe rasiale în Marea Britanie ! 3 morţi în Birmingham !

10 august 2011

Jafurile şi incendierile au continuat şi în noaptea de marţi spre miercuri şi au afectat şi alte oraşe mari în afara Londrei, unde populaţiile de imigranţi sunt foarte numeroase: Birmingham, Manchester, Wolverhampton, West Bromwich, Salford, Nottingham, Liverpool, Leicester, Gloucester, Bristol.  În capitală situaţia a fost totuşi relativ calmă în timpul nopţii, comparativ cu zilele precedente, datorită prezenţei masive a poliţiei pe străzi: 16.000 de oameni de ordine (cam un sfert din totalul numărului poliţiştilor din România).
Aproape 800 de arestări au fost efectuate de la începutul revoltelor şi 160 de persoane au fost deja trimise în faţa instanţei. Peste 100 de poliţişti au fost răniţi.
În Birmingham 3 musulmani au murit călcaţi de o maşină în primele ore ale dimineţii, după ce au ieşit dintr-o moschee şi patrulau pe străzi pentru a-şi proteja afacerea, o spălătorie auto. Martotii susţin că aceştia nu blocau partea carosabilă şi că autoturismul s-a îndreptat în viteză direct spre ei. Numărul deceselor cauzate de revoltele din Marea Britanie a ajuns astfel la 4, după ce luni seara a fost descoperit un tânăr de 26 de ani împuşcat într-o maşină, la Londra.
O altă victimă a multiculturalismului. A încercat să stingă un incediu şi a fost băgat în spital
Un caz deosebit de grav a avut loc la Londra, un bătrân nativ a fost atacat de o hoardă de imigranţi în timp ce încerca să stingă un incediu. Acum se zbate între viaţă şi moarte la spital. Un poliţist aflat la faţa locului a cerut prin staţie trimiterea urgentă a unei echipe de intervenţie rapidă, dar aceasta nu a mai ajuns la faţa locului.
Un alt aspect ce trebuie menţionat este apariţia grupurilor civile de autoapărare, care au început să fie active mai ales în Londra. Cei care s-au mobilizat pentru a recupera strada sunt unii suporteri ai echipelor de fotbal şi unele organizaţii religioase, musulmane sau sikh. În plus, liderul Ligii Engleze de Apărare, o cunoscută organizaţie anti-musulmană, a declarat că în jur de 1.000 de membri şi simpatizanţi sunt pregătiţi să preia controlul în unele zone din Londra. Deasemenea, liderul Partidului Naţional Britanic, a îndemnat englezii nativi la unitate şi a declarat că formaţiunea sa a deschis un call-center destinat persoanelor în vârstă care sunt blocate în case din cauza violenţelor. O echipă formată din membrii ai partidului se va deplasa pe teren pentru a-i ajuta pe bătrâni cu aprovizionarea. Naţionaliştii englezi îi încurajează pe toţi cei care au avut de suferit de pe urma revoltelor să se adreseze justiţiei, acordând chiar asistenţă juridică pensionarilor nevoiaşi.
Membri ai comunităţii Sikh din sudul Londrei gata să-şi apere cu iataganele templul
Suporteri ai cluburilor Millwall şi Charlton din Londra protejează voluntar proprietăţile oamenilor
Pretextul acestor adevărate revolte rasiale a fost împuşcarea mortală a unui tânăr de culoare într-un schimb de focuri cu poliţia. Acesta a deschis focul asupra agenţilor dintr-un Taxi care fusese oprit în vederea arestării bărbatului, cunoscut de poliţie drept o persoană periculoasă şi certată cu legea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: