Simbolurile comuniste interzise în Ucraina

18 iunie 2011

Simbolurile comuniste interzise în Ucraina

Bătaie în Rada Supremă a Ucrainei. Mai mulţi politicieni au încheiat sesiunea parlamentară cu pumni. Încăierarea a fost iniţiată de un deputat comunist şi unul independent. Asta după ce Curtea Constituţională a declarat că simbolurile comuniste de pe timpul Uniunii Sovietice sunt ilegale.

Confruntarea a avut loc după ce Curtea Constituţională a decis că utilizarea drapelurilor de culoare roşie, în timpul manifestaţiilor stradale, este în contradicţie cu legea supremă a Ucrainei. În conflict s-au implicat şi alţi deputaţi, care au încercat să-i despartă pe cei doi.

În faţa Curţii Constituţionale, unde se decidea soarta simbolurilor sovietice, un grup de protestatari s-au adunat cu pancarte pe care scria "Steagurile de sânge - ruşinea ţării" "Bannerele roşii înseamnă Ocupaţie, Genocid, Minciună!".

În ultimii ani, folosirea steagurilor roşii şi a altor simboluri comuniste în timpul manifestaţiilor de stradă a fost adesea motiv de confruntări în Ucraina. Comuniştii şi susţinătorii lor le consideră simboluri ale marii victorii în cel de-a Doilea Război Mondial, în timp ce mulţi ucraineni le văd drept simboluri ale ocupaţiei, suprimării politice şi al genocidului din trecutul sovietic.

sursa: jurnal.md

1 comentarii:

Vitalicus spunea...

Bravo UCRAINA !!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: