SCÂNTEI ÎN TRANSNISTRIA: Liberalii de la Chişinău vor să ne distrugă ţara!

20 iunie 2011

În timp ce la Chişinău se desfăşura turul doi al alegerilor locale, în stânga Nistrului separatiştii organizau marşuri de comemorare a „agresiunii moldoveneşti” din 1992. În cadrul unei rezoluţii, adoptate de participanţii unui miting organizat la Tighina, „liberalii” moldoveni au fost etichetaţi drept fascişti.

„Cerem Rusiei să renunţe la formularea aberantă „integritatea teritorială a Moldovei” şi declarăm că ne vom opune prin toate forţele intenţiilor liberalilor de la Chişinău de a subjuga poporul transnistrean şi de a forţa intrarea Transnistriei în componenţa Republicii Moldova”, se conţine în rezoluţia participanţilor la mitingul de la Tighina.

"Respingem orice formă de presiune asupra Transnistriei şi credem că SUA, UE şi OSCE nu şi-au justificat statutul lor de negociatori imparţiali. Cerem preşedintelui Smirnov să ia toate măsurile pentru a exclude de la negocieri ţările occidentale, care aplică standarde duble", se mai spune în documentul citat.

Procesul de negocieri în problema trasnistreană va fi reluat la 21 iunie, însă nu trebuie să aşteptăm minuni în ceea ce priveşte dinamica dialogului. Declaraţia aparţine ambasadorului Federaţiei Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin, şi a fost făcută recent, în cadrul unui briefing de presă.

„Reluând dialogul în cunoscutul format „5+2” şi conştientizînd responsabilitatea sa în calitate de stat-garant, Rusia depune eforturi consecvente pentru a impulsiona discuţiile, iar întâlnirea negocatorilor, preconizată pentru 21 iunie la Moscova, va atribui o nouă dinamică”, a declarat Kuzmin. „În acelaşi timp, nu trebuei să aşteptăm minuni”, a adăugat ambasadorul. 24h.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: