Rusia a declarat oficial război Republicii Moldova

11 iunie 2011


Prin două declaraţii, lansate în aceste zile de reprezentanţii ministrului de Externe al Federaţiei Ruse, Kremlinul urmăreşte declanşarea şi încurajarea unui război civil în Republica Moldova şi, într-un viitor apropiat, chiar desfiinţarea Republicii Moldova ca stat. Or, în opinia noastră, aceste declaraţii reprezintă: 1. încurajarea directă a forţelor communisto-şovino-ruse revanşarde din Republica Moldova de a purcede la destabilizarea situaţiei la Chişinău şi 2. încurajarea regimului separatist de la Tiraspol căruia ministrul rus de externe Lavrov i-a dat de înţeles că are şanse reale să se separe definitiv de Chişinău şi să adere la Rusia.

Dar să le luăm pe rând.

Miercuri, ministerul rus de Externe a emis un comunicat de presă prin care este pusă la îndoială activitatea Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, dar şi cea a observatorilor OSCE, care au supravegheat desfăşurarea alegerilor locale din 5 iunie. Iată ce emană subalternii ministrului Lavrov:
„S-a constatat că observatorii de la organizaţiile internaţionale, în special cei de la OSCE, au ţinut să acopere numeroase cazuri de încălcări. Acestea se referă la calitatea listelor electorale, manipularea prin intermediul legislaţiei electorale în preajma alegerilor, tipărirea unui număr de liste electorale mai mare decât a fost necesar.”

De asemenea, se pune la îndoială independenţa CEC.

„Iniţial CEC a anunţat că spre dimineaţă, la 6 iunie, au fost procesate 99% din buletinele de vot şi Igor Dodon a obţinut 52%. Mai apoi, informaţia a fost retrasă, iar CEC a tăcut o anumită perioadă de timp. Doar în a doua jumătate a zilei CEC a venit cu mesaje noi din care reieşea că au fost numărate jumătate din voturi şi că Dodon nu va obţine majoritatea voturilor, iar aceasta va duce la turul doi”, se menţionează în nota oficială a ministerului de Externe al Federaţiei Ruse.
Din capul locului este clar că o astfel de „notă oficială” este construită pe minciună, insinuare şi speculaţii impertinente, mai ales când se fac referinţe la „rezultatele anunţate de CEC la 6 iunie”. Or, toată lumea ştie că rezultatele care au fost anunţate de presă în baza procesării a 99% din buletinele de vot nu au parvenit de la CEC, nu erau oficiale şi reprezentau un bilanţ al numărării manuale a voturilor doar în raza oraşului Chişinău, fără a fi luate în calcul procesele verbale din suburbii. În aşa caz, apare fireasca întrebare: de ce ministerul de Externe al Federaţiei Ruse emite comentarii şi note bazate pe minciună despre situaţia din Republica Moldova? Răspunsul este la fel de firesc: pentru a-şi încuraja apologeţii de la Chişinău ca aceştia să iasă la proteste, iar reacţia lui Voronin şi a ciracilor săi nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Joi, în faţa Palatului Republicii unde îşi ţine lucrările Parlamentului, s-au adunat câteva sute de simpatizanţi ai PCRM care au cerut demisia Preşedintelui interimar, a Guvernului şi a Alianţei în întregime. Voronin şi Dodon, care s-au adresat mulţimii de pensionari, au avertizat că vor declanşa ample acţiuni de protest. Voronin, care a cam pierdut simţul realităţii, a anunţat că, dacă va fi nevoie, va mobiliza întreaga republică, uitând probabil că, la 5 iunie, Moldova le-a dat un şut în fund comuniştilor din majoritatea consiliilor raionale şi din majoritatea primăriilor. De ce insistă, dar, Voronin şi Dodon asupra manifestărilor de protest? Noi credem că o fac la indicaţiile Moscovei şi, dându-şi foarte bine seama că, provocând confruntări violente între susţinătorii comuniştilor şi susţinătorii Alianţei pentru Integrare Europeană, ei vor transforma Mioldova în al doilea Kârgâstan. Astfel, iresponsabilul Voronin, care a devenit milionar pe când era şef de stat, tâlharul Dodon, care a prădat Institutul de Economie pe când era ministru al Economiei, mincinosul Petrenco care le spunea ieri simpatizanţilor săi că PD a obţinut doar 2% din voturi la nivel naţional, ceea ce este o tâmpenie, vor să arunce Moldova în hăul războiului civil. Ei ştiu prea bine că prin această vărsare de sânge, pe care o pun la cale, vor ucide doi iepuri: mai întâi vor compromite ireversibil credibilitatea Chişinăului în faţa partenerilor europeni, iar mai apoi vor crea toate condiţiile ca Rusia să paraşuteze trupe speciale şi în dreapta Nistrului „pentru a-şi apăra compatrioţii”.
În plan geostrategic, Rusia mai obţine un avantaj incontestabil: destramă Republica Moldova. Ministrul rus de externe a pregătit deja opinia publică pentru acest scenariu, declarând zilele trecute următoarele: “Nicio structură internaţională nu susţine ideea independenţei Transnistriei. Nu este însă nicio susţinere a ideii ca Republica Moldova să fie stat unitar… Dar dacă moldovenii vor spune “Noi putem negocia doar reieşind din legea din 2005 privind statutul unitar”, atunci Tiraspolul sigur va spune “Iar noi, cei din stânga Nistrului, putem discuta doar reieşind din referendum, care demonstrează că noi vrem independenţă… Este ca şi în cazul Israelului şi Palestinei. Vom influenţa acest proces, pe cât de posibil va fi”.
Din această declaraţie deducem că Lavrov doreşte crearea de fapt a două state distincte, aşa cum au fost cândva Palestina şi Israelul. Iar aluzia sa la referendumul separatiştilor nu este altceva decât expresia unei deschidri oficiale a Rusiei de a primi Transnistria în componenţa sa. Or anume acesta a fost obiectul referendumului la care face trimitere Lavrov şi rezultatele căruia au şi fost recunoscute de Duma de Stat a Rusiei.
Iată de ce spuneam că Rusia a declarat oficial război Republicii Moldova şi Alianţei pentru Integrare Europeană. Întru a evita vărsările de sânge există doar o singură soluţie: de a-i tăia lui Dodon toate căile spre primăria capitalei şi de a-i elimina definitiv pe comunişti de pe arena politică a Republicii Moldova, ori ocolo unde au existat comunişti întotdeauna s-a vărsat sânge de om.

Autor: Arcadie Gherasim
Sursa: voceabasarabiei.net

1 comentarii:

Anonim spunea...

Pina ce, singe in Moldova au varsat liberalii cu democretii, in aprilie 2009 si adevarul acesta nu-l poate nega nimeni!!!!!!!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: