Meritocrația - sfârșitul democrației

17 iunie 2011


SISTEMUL ECONOMIC - 2010
Viitorul economic al planetei sta sub semnul revolutiei. Marea criza a scos in evidenta toate marile anomalii ale sistemului economic mondial, un sistem economic inadaptat noilor realitati, la fel ca si sitemul politic, la fel ca si cel educational.
Actualul sistem economic este un sistem gindit si creat in slujba fostilor mari capitalisti. Libertatea desantata a bancilor de a face regulile si de a influenta mersul economiei trebuie sa ia sfirsit. Lumea a fost condusa in ultimii 100 de ani prin intermediul bancilor de catre mari escroci, mari derbedei internationali cu gulere albe. Acestia au influentat mersul economiei, deciziile politice, legile, au pus si au dat jos presedinti pe care i-au manipulat ca pe niste marionete.

Merele otravite ale economiei mondiale a secolului 20 au fost CREDITUL si BURSA. Nu prin ceea ce reprezinta ci prin modul in care au fost folosite. CREDITUL nu inseamna altceva decit sa maninci astazi pentru ceea ce vei munci, pentru ceea ce vei merita maine. Tot ceea ce e nenatural, nefiresc, iesit din sfera legilor universului, este sortit esecului. Este inacceptabil pentru Univers, pentru Creator, este impotriva legilor firii sa poti minca azi roadele pe care le vei culege peste 10 ani. Acest sistem al creditelor si al ratelor s-a nascut mai intai din lacomia bancilor, iar mai tirziu, spre mijlocul secolului 20 a devenit un instrument fantastic de manipulare si de putere. Cind dai bani cuiva cu imprumut, cind ii dai in niste conditii in care stii ca ii va fi foarte greu sa returneze, inseamna ca profiti de prostia lui si il inrobesti, fie ca e un simplu cetatean, fie ca e o tara. Sistemul bancar trebuie reglementat dupa interesele generale ale societatii nu dupa interesele unor derbedei. Sistemul bancar trebuie reglementat astfel incit bancile sa nu mai aiba posibilitatea de a distruge lumea sau de a o controla si manipula. Bancile, prin ceea ce sint astazi, atenteaza la libertatea individului si a popoarelor si sint in afara legilor drepturilor omului. Asa cum fabrica de tigari e obligata sa scrie pe pachetul de tigari ca tigara da dependenta, imbolnaveste si omoara, tot asa ar trebui sa scrie pe geamul fiecarei banci ca creditul da dependenta, distruge si iti rapeste libertatea.

Termenul de “criza mondiala” este o smecherie, o gaselnita americana pentru a-si masca incompetenta. Adica, vezi doamne, nu doar noi ci toata lumea e in criza… Ca la scoala atunci cind iei nota 4 si ti se pare ca e scuzabila daca spui ca toata clasa a luat 4. FALS ! Criza este doar in lumea occidentala. Asia prospera: China a avut in 2009 crestere economica de 9%, Coreea de Sud, Thailanda, Indonezia, Singapore, India nu stiu ce e criza sau cel putin o resimt mult mai putin si daca chiar o resimt, nu e din cauza lor ci din cauza globalizarii. Polonia care a avut o politica economica inteleapta, restrictiva in domeniul creditelor, nu stie ce e criza.
Cauzele principale ale actualei crize economice occidentale sint urmatoarele:
- sistemul politic democratic occidental
- sistemul bancar incorect reglementat
- secarea resurselor energetice ale lumii occidentale
- coruptia si incompetenta
- fondurile de investitii
- bursa
- legile economice
In ultimii 20 ani a avut loc o scurgere apocaliptica de bani, valori, resurse uriase dinspre occident spre orient. Valorile s-au scurs ca un fluviu imens spre China si lumea araba fie pentru importul de materii prime, fie pe importul de petrol si gaze, fie pe jucarii si haine, fie sub forma de investitii speculative in imobile, in China, Dubai, Indonezia, Singapore si alte state asiatice.
Atit lumea araba cit si China au colectat valori imense scurse dinspre occident, dar in timp ce China a folosit banii astfel obtinuti pentru a acapara resurse de materii prime si pentru a credita lumea occidentala, facind astfel din bani un extraordinar instrument de dominatie, o arma mai puternica decit toate bombele americanilor, arabii au folosit banii ca sa construiasca insule in ocean, turnuri si cladiri aurite, pirtii de schi in desert.
Bancile nu trebuie sa mai aiba legatura cu fondurile de investitii ! O alta radacina a actualei crize occidentale este „sponsorizarea” fondurilor de investitii si a marilor afaceristi, gangsteri, mafioti cu gulere albe, cum doriti sa le spuneti. Am vizitat China in urma cu un an… Mii de zgirie nori construiti de speculatori cu bani de la banci occidentale… Cladiri imense construite ieftin, cu mina de lucru chinezeasca, cu materiale chinezesti si cu bani occidentali. Adica scurgere imensa de valori dinspre occident spre China… De ce ? In speranta ca in curind, smecherii, speculatorii, firmele de investitii si bancile din spatele lor vor vinde aceste imobile cu pret cel putin dublu. Gresit ! Aceste imobile nu se pot nici inchiria, nici vinde si in consecinta bancile au ramas cu buza umflata si cu conturile devalizate. Nu numai ca nu se poate face profitul scontat, dar nici in pierdere nu pot fi vindute. Banii nu se mai intorc deloc in sistemul bancar occidental ! Lacomia cea fara de margini a dus aici. In ultimii ani a existat o frenezie nebuna in domeniul speculei imobiliare. Ceea ce a inceput ca o buna afacere investind in imobiliare, s-a transformat in citiva ani intr-o adevarata psihoza mondiala: toti au investit din ce in ce mai mult in imobiliare, iar aceste investitii s-au rostogolit ca un bulgare de zapada antrenind si mai mari cresteri de preturi in domeniul imobiliar, totul ducind in decurs de citiva ani la o adevarata bomba cu ceas. Azi s-a spart buba… acum e evident ca s-a construit prea mult, mult mai mult decit era nevoie si putem folosi termenul de criza de supraproductie mondiala in domeniul constructiilor. Cum se vor mai intoarce acesti bani investiti in constructii inapoi in banci ?

NU SE VOR MAI INTOARCE !!!

Tot sistemul capitalist de tip american este originea raului. Acesti bancheri aventurieri fac ceea ce fac pentru ca asa ii indeamna sistemul lacom si lipsit de reglementari. Sistemul le cere profit si performante nerealiste, iar in schimb primesc bonusuri imense. Si atunci, ce fac dragii de bancheri ? Pai, ei sint in stare sa-si vinda si mamele pentru un pumn de gologani… ce-i intereseaza pe ei ca se duce economia de ripa ? Ei o sa fie multimilionari intr-o lume saraca intr-o economie distrusa de cangrena. Acest sistem capitalisto-golanesc lipsit de reglementari si bun considera ca se pot crea valori si profituri imense fara munca, doar prin specula, smecherie si inselatorie. Asta mergea in 1900 si din pacate a functionat si in ultimii 10-20 ani, dar efectul era normal sa fie acelasi ca in anii 30 - oamenii n-au invatat nimic din acea criza. Valorile si profitul nu pot fi sustenabile, sanatoase decit daca se realizeaza prin munca, eficienta, si imbunatatirea organizarii. Natura nu poate fi pacalita, legile Universului nu pot fi pacalite prin specula si smecherii. Ce cistiga prin specula unii, pierd prin prostie cei multi. Lacomia are un pret care mai devreme sau mai tirziu trebuie platit.
Ce este creditul bancar azi ? Calea cea mai sigura spre falimentul sistemului bancar. In urma cu 10 ani am vizitat pentru prima data SUA si atunci mi-am dat seama pentru prima oara ca ne indreptam spre o mare criza economica determinata de sistemul bancar american, de modul de functionare al economiei pe baza de credite. Am fost uimit sa vad ca toata prosperitatea Americii se bazeaza pe credit. O abundenta fantastica de bunuri cumparate toate pe credit. Fiecare familie americana avea casa, masina, iaht, si tot ce isi dorea, pe credit. Toti traiau fantastic fara sa se omoare cu munca. Fabricile produceau in draci pentru a potoli foamea imensa a consumatorilor, afacerile prosperau pe baza supraconsumului si a productiei determinate de creditare, dar… totul era ilogic, era impotriva legilor naturii, a universului. Bunastarea nu avea acoperire in munca si eficienta ! Era o smecherie, o minciuna, dar stiam inca de pe atunci ca minciuna are picioare scurte, smecheria nu o sa poata tine la nesfirsit. In lumea animala nu poti minca azi caprioara pe care o vei vina peste 10 ani. Nu vinezi azi, maine mori de foame. In natura nu poti locui azi in cuibul pe care o sa ti-l faci peste 10 ani. N-ai muncit, n-ai facut cuib, nu poti sa-ti intemeiezi familie, nu poti procrea.
A… intr-o societate evoluata, teoretic ar putea fi totusi posibil in anumite limite, dar cind ? Atunci cind exista acumulari din anii anteriori, dar numai in limita acumularilor ! Cei ce au mai mult decit le trebuie, sa-i imprumute pe cei ce n-au suficient, pe termen scurt si doar atit cit vor putea restitui din „prima recolta”… adica in cel mult un an ! La americani se putea chiar daca acumularile erau doar pe hirtie. Nu mai vorbesc de faptul ca multi beneficiari ai creditelor nici nu se gindeau sa-si plateasca vreodata creditele. Ei se gindeau ca se dau cu iahtul o vara, se distreaza si apoi vine banca si le ia iahtul. Care-i problema ? Ce aveau de pierdut ? De ce faceau bancile asta ? Pai, aveau „target”, plan de facut. Daca faceau planul, angajatii luau prime imense si atunci ce faceau ? Dadeau credite cu nemiluita fara sa conteze daca pot recupera, daca e sanatos pentru banca, daca sint sustenabile. Toata lumea era fericita: americanii traiau pe picior mare, pe banii bancilor, bancherii luau bonusuri imense pentru depasirea planului si totul ducea la o exacerbare a consumului, a productiei, a importurilor, a consumului, implicit la o crestere economica foarte mare. Nimeni nu atragea atentia ca nu e o crestere economica sanatoasa. O crestere economica sanatoasa, realista trebuie sa fie bazata pe cresterea randamentului, a eficientei muncii nu pe creditare si supraconsum.
In secolul 21 nu este posibila o crestere sanatoasa de la un an la altul cu mai mult de 2% ! O crestere economica anuala mai mare de 2% ascunde lucruri necurate, nesanatoase si trebuie sa fie un semnal de pericol si de luat masuri urgente.

Era evident pentru mine inca de atunci ca in scurt timp buboiul se va sparge. Bancile vor termina banii pentru ca banii nu se vor mai intoarce in sistem, sau in cel mai bun caz se vor intoarce cu pierderi mari, economia va avea de suferit pentru ca supracererea nu va putea fi satisfacuta decit prin importuri masive ceea ce inseamna scurgeri imense de capital, indatorare si mai devreme sau mai tirziu scadenta la plata. Ma indoiesc ca indivizii care conduceau America nu intelegeau aceste lucruri, dar mergeau pe zicala „dupa noi potopul”. Daca nu intelegeau ca sint partasi la distrugerea Americii, se confirma afirmatia mea ca sintem condusi de idioti, de nonvalori. Daca stiau ce fac, sint vinovati de inalta tradare fata de poporul american pe care l-au adus cu buna stiinta la sapa de lemn. Credeti ca vor da vreodata socoteala ? Nu - vor spune ca a fost prostie, incompetenta, dar atunci trebuie luate masuri ca astfel de prosti sa nu mai ajunga sa hotarasca soarta lumii. In astfel de posturi trebuie sa fie doar oameni ce si-au dovedit inteligenta, nu slugarnicia fata de diverse grupuri de interese !
Ce faceau ei de fapt ? Ei vindeau vise: marele popor american traia pe picior mare, tara era in plin avint economic si ei politicienii, artizanii acestei bunastari erau laudati, votati si faceau averi imense pentru ca ei controlau banii de la buget, bani care erau din belsug si… cum sa lucrezi cu miere fara sa te lingi pe degete?. Acum a venit ziua platii marit popor american ! Daca ati crezut ca puteti pacali pe toata lumea, la nesfirsit, ca puteti pacali legile Universului si pe Dumnezeu, a venit vremea sa coboriti cu picioarele pe pamint. Azi a venit ziua platii !

Aceasta criza trebuia sa vina mai de mult. Cind m-am intors din SUA, in 1997, credeam ca mergind totul de la sine, in 3-4 ani americanii vor da de greu. Asa ar fi trebuit sa se intimple, dar conducatorii americani nu au vrut sa accepte ca a venit ziua scadentei si au crezut ca pot pacali mai departe, pot pacali la nesfirsit. Si au inceput cu smecherii, cu cresterea speculativa a bursei pentru a mari intrarile de capital, cu marirea dobinzii si deprecierea dolarului, cu fel de fel de strategii si instrumente economice menite toate sa amine ziua scadentei. Au lungit-o atita cit au putut distrugind tot ce se putea distruge in economia americana. In anii 2000-2004 au ales sa se indatoreze si sa sacrifice sistemul de asigurari pentru a masca minusurile imense din sistem si pentru a evita criza, apoi au ales sa sacrifice bancile coborind dobinzile bancare pina aproape de zero si distrugind sistemul bancar pina la radacina. Puteau lasa mecanismele economice sa-si urmeze cursul, s-ar fi confruntat in anii 2001-2004 cu o criza puternica, dar ar fi putut lua atunci masuri radicale, sa sterilizeze buboiul, sa adopte noi legi prin care sa reglementeze creditul si sa stopeze supraconsumul astfel incit in 5-10 ani sa-si revina. Ei au ales calea ascunderii mizeriei sub pres si au tot bagat mizeria sub pres pina a inceput sa puta si acuma toata casa e cuprinsa de cangrena. America este astazi o societate in metastaza.
Bursa… ce este bursa azi ? Locul de joaca a unor derbedei cu gulere albe, smecheri care prin fel de fel de speculatii ridica in mod artificial pretul actiunilor atragind in acest joc fel de fel de naivi si aventurieri ce cred ca se pot imbogati peste noapte fara munca. Daca luam valoarea bursiera a oricarei firme, vom vedea ca aceasta este mult supraevaluata fata de valoarea reala de piata a respectivei firme. Este incredibil cum urca Dow Jones in 2009 ca si cum ar fi existat prosperitate si exces de bani de investit pe piata. Dupa ce a ajuns la 7000 de puncte, a inceput sa creasca ca si cum toata planeta s-ar fi hotarit sa cumpere in draci actiuni. Asta in conditiile in care nimeni n-avea bani, iar bancile nu dadeau credit pentru nimic. Majoritatea companiilor de pe bursa au ajuns ca pina la sfirsitul anului 2009 sa recupereze valoarea de dinaintea inceperii crizei si totusi… piata era blocata, nimeni nu avea bani sa cumpere o casa… Bursa nu e tinuta sus doar de catre smecherii privati ci, cel putin in ultimii ani si de politica de stat a SUA. Pai, daca marile companii americane ar fi lasate la cheremul pietii, in scurt timp valoarea lor ar scadea atit de mult incit ar putea fi achzitionate de China sau de interpusii ei, pe mai nimic. Asa, nu le dam nimic… daca vor cite o echipa de fotbal, vreo mizgaleala de-a bezmeticului ala de Picaso, chilotii lui Marlin Monroe, chitara vreunui timpit care a dat cu ea de pamint si cite-o masina de lux. Din pacate chinezii nu pun botul la asa ceva – arabii sint singurii care mai pot fi pacaliti cu margele colorate si avioane de lupta la care daca nu le dai piese de schimb sint bune de pus in vitrina. Chinezii vor fabrici, tehnologii, resurse minerale si energetice, materii prime. Nu le pot lua de la occidentali ? Nu-i bai… pina una alta, le-au luat de la africani si australieni. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca China detine majoritatea resurselor Australiei si Africii. Va veni in scurt timp, in urmatorii 5 ani si vremea fabricilor, tehnologiei si paminturilor occidentale.

E interesant de studiat modul in care marile puteri cred ca au rezolvat criza din 2009. Reteta a fost „geniala” - tiparnita de bani electronici pentru smecheri si creditul de la FMI pentru prosti. Cu tiparnita e simplu – americanii au mai gasit o cale sa fenteze criza pentru un timp. Ei sint atit de inventivi in smecherii si faradelegi ca nimeni nu-i poate nici macar prevedea. Cu tiparnita de bani s-au scufundat si mai tare in rahat. Si-au distrus definitiv si moneda. De-acum niciun om destept nu mai are incredere intr-o moneda care in orice clipa poate fi supusa unei inflatii galopante, o moneda cu care in orice clipa poti sa nu mai faci nimic. Eu ii cunosc deja foarte bine pe acesti derbedei ai planetei… urmatoarea smecherie la care se vor gandi este renuntarea la dolar si eventual adoptarea Euro… daca europenii vor fi de acord sa-si ruineze total economia aflata oricum in mare dificultate. Si vor accepta pentru ca America santajeaza Europa cu NATO si cu pericolul chinezo-rus. Americanii vor sti sa-si joace cartea suprematiei militare (ultimul as pe care il mai detin), vor provoca Rusia si China, vor scormoni rahatul, iar Europa se va vedea in fata unui iminent razboi mondial fara nicio protectie militara si atunci nu va avea de ales. Protectia militara SUA in schimbul monedei Euro sau… sus fustita. Apoi… Dumnezeu cu mila… Cu siguranta strategii americani pun deja la cale al treilea razboi mondial ca unica posibilitate de iesire din situatia imposibila in care se afla. Astfel isi folosesc si asul militar, scapa si de datorie, isi revigoreaza si economia bazata pe industria de razboi. Pai cum o sa le mai plateasca datoria chinezilor cind astia nu recunosc independenta Taiwanului, dreptul la autodeterminare, bla, bla, bla ? Gata cu datoria ! Cum sa le mai dai banii inapoi daca nu respecta drepturile omului ?
America si-a epuizat resursele – nu mai are decit o singura sansa de supravietuire –o confruntare armata care sa rastoarne actuala ordine mondiala in care ei nu mai au rolul primadonei. Au incercat sa provoace un razboi in Irak – nu a tinut, apoi au incercat in Afganistan – nu a mers, acum incearca in Iran. Daca nici cu asta nu o sa le mearga, urmatorul pretext este Taiwanul sau Coreea de Nord. Acolo sigur o sa le mearga ! Daca americanii vor alege acest drum in locul falimentului de stat si al rusinii, vor plati datoria Chinei cu singele tinerilor americani. Merita acest pret ? Eu zic ca nu… Eu zic ca, calea propusa de mine e mai buna. Vor fi ani grei de munca si sacrificii, dar America va plati pretul cu sudoarea tinerilor americani si nu cu singele lor.
Am vazut cum e cu americanii si cu banii electronici, dar cine e FMI si ce vrea el ? Pai, FMI este un organism international, ceva de genul unei banci pe care americanii au inventat-o ca instrument de control, dominatie si asuprire a tarilor din lumea a doua si a treia. Intre timp… nu a fost pentru cine s-a pregatit ci pentru cine s-a nimerit. FMI functioneaza cu bani de la cei care au in exces si ii impumuta pe nevoiasi, pe cei care n-au sau care cheltuie mai mult decit si-ar putea permite. Pai cine mai are azi bani in exces ? Americanii au cel mai mare deficit dintre toate tarile lumi, au datorii imense pe care nu le vor putea plati niciodata. Cum sa-i mai impumute ei pe altii ? In conditiile actuale, China se confunda cu FMI, China este singurul stat care are resurse si disponibilitate de a da imprumut altora. De ce se ascunde China in spatele FMI ? Pai, una e sa fii dator vindut FMI si alta e sa fii dator vindut Chinei… In realitate, China este marele creditor mondial, cel care i-a imprumutat pe toti, iar majoritatea acestora nu vor putea da inapoi niciodata. Sau, chiar de vor putea, efortul de a returna creditele va face din China cea mai mare putere economica a lumii pentru ca dinspre tarile indatorate se vor scurge valorii si resurse imense catre China. Cei ce nu returneaza banii… normal, devin servitorii creditorului, isi pierd independenta si suveranitatea. Astazi, China este stapina lumii in proportie de 50%. China a depasit deja punctul critic. E ca la Monopoly – de acum in colo trendul nu se mai poate inversa. Resursele, bogatiile planetei se scurg in sens ireversibil inspre China pina la momentul in care toti vom deveni slujbasii lor.
E REALITATEA SI NU O SIMPLA SPECULATIE !!!
AL TREILEA RAZBOI MONDIAL VA FI PIERDUT DE CATRE OCCIDENT - TRAIM MOMENTUL CULEGERII ROADELOR DE CATRE MARELE INVINGATOR – CHINA.

Ma intreaba adesea prieteni si cunoscuti cit o sa mai dureze criza. In fiecare zi aud la televizor fel de fel de “specialisti” din astia cu diplome de caini, vestind sfirsitul crizei. Terminati cu prostiile si nu va mai furati caciula singuri.

ACTUALA CRIZA NU POATE LUA SFIRSIT MERGIND MAI DEPARTE CU ACEST SISTEM OCCIDENTAL ! ACTUALA CRIZA A LUMII OCCIDENTALE POATE LUA SFIRSIT DOAR PRIN REVOLUTIE, PRIN SCHIMBAREA SISTEMULUI, PRIN TRECEREA LA MERITOCRATIE !

Cum ar putea lua sfirsit aceasta criza cind majoritatea statelor sint supraindatorate, datorii ce nu vor putea fi platite niciodata ? Cum sa platesti datoriile cind tu ca tara pleci mereu cu deficit bugetar ? Asta inseamna mereu cresteri a datoriilor. Majoritatea tarilor se afunda de la an la an mai adinc in mlastina datoriei externe. Cum vor plati ? Cind vor plati ? Cum sa plateasca ? E imposibil ! Pentru ca un stat sa-si plateasca datoria ar trebui ca vreme de zeci de ani, an de an sa aiba excedent bugetar, cu excedentul respectiv sa-si plateasca datoria. Adica in limbaj comun, conducatorii fiecarei tari sa fixeze taxe si impozite inrobitoare, sa scada pensiile, sa scada salariile bugetarilor, sa consume mai putin decit produc si astfel, cu sacrificii uriase, an dupa an, vreme de zeci de ani sa plateasca putin cite putin uriasele datorii acumulate pina acuma. Pare posibil, dar in realitate e imposibil. Intr-un sistem politic cum e cel actual, ce conducator ar mai fi reales dupa ce si-a infometat si supus la privatiuni poporul ? E democratie… poporul nu l-ar mai vota… asta daca ar mai prinde votul si nu ar fi linsat inainte de expirarea mandatului. Urmatorul ar mai avea curajul de a cere poporului sacrificii pentru plata datoriilor ? VISE ! Si atunci ? E limpede, sistemul politic democratic va aduce la putere mereu conducatori care sa faca pe plac poporului, adica deficit bugetar, adica sa consume mai mult decit produc, in consecinta sa se impumute an de an mai mult si mai mult… pina unde ? Pina acolo incit la scadenta datoriilor, marele popor chinez va primi in schimbul banilor resurse, fabrici, paminturi, tehnologie, tot. Si apoi ? Vom deveni cu totii angajatii lor. Vom merge cu totii la servici la marele patron chinez, iar cine va iesi din regulile facute de noul stapin va fi eliminat… cu reguli, legi si obiceiuri noi, aspre. Cu disciplina, ordine si subjugare dusa pina la perfectiune. Cei ce nu ma cred sint ignoranti lipsiti de logica, cu mentalitate de sindicalisti care cred ca e normal sa munceasca putin, sa cistige mult si sa traiasca bine. Cu mentalitatea asta vom ajunge sclavii chinezilor in mai putin de 10 ani. Traim in al doisprezecelea ceas… inca mai putem salva lumea noastra, dar pentru asta trebuie sa luam in cel mai scurt timp masuri radicale, sa nastem cea mai mare revolutie din istoria omenirii.
TREBUIE SA SCHIMBAM RADICAL SISTEMUL SI REGULILE LUMII IN CARE TRAIM - TREBUIE SA INLATURAM SISTEMUL DEMOCRAT SI SA INSTAURAM MERITOCRATIA !!!
Occidentul poate economisi azi resurse enorme, poate plati datoriile in citiva ani doar din economiile facute prin elimininarea sistemul birocratic actual, prin desfiintarea caracatitei politice. Trebuie sa intelegem ca nu putem pacali legile Universului si ale bunului simt, sa intelegem ca nu putem consuma mai mult decit producem, nu putem trai mai bine decit muncim. Mai mult: azi trebuie sa intelegem ca in ultimii zeci de ani am trait mult mai bine decit meritam conform muncii prestate si acuma trebuie sa dam inapoi !!! Pacaleala nu mai tine - s-a terminat !
SUBVENTIILE sint un alt virus, o alta anomalie a actualului sistem economic occidental. Sistemul capitalist se bazeaza tocmai pe reglajul natural al preturilor, pe echilibrul intre cerere si oferta – este un principiu de baza al capitalismului. In momentul in care intervii asupra preturilor prin subventii, dezechilibrezi tot sistemul - e ca si cresterea emanatiilor de carbon - cu un mic dezechilibru creezi un dezechilibru care perturba tot echilibrul planetar. De exemplu, oferind subventii pentru lapte, dai peste cap tot echilibrul preturilor din industria alimentara. Subventia actioneaza ca un virus si in timp distruge toata industria in care s-a intervenit asupra echilibrului natural cerere – oferta. In fapt, asta nu mai e capitalism – e socialism mascat si incurajeaza coruptia si lenea. Pai, cum se dau subventiile astea ? Marii producatori de lapte formeaza un cartel, pun bani mina de la mina, „sponsorizeaza” un partid care odata ajuns la putere, are o revelatie: „ce bine ar fi pentru popor sa subventionam producatorii de lapte”. Nu e coruptie, nuuuu… e politica… de stat. Pentru binele poporului, sa fie laptele mai ieftin… Da, da… ca subventiile alea nu sint de la buget si bugetul nu e din impozitul mereu mai mare luat de la noi…. Nu… subventiile sint din bani adusi de acasa de politicieni J Pai de ce sa hotarim noi daca vrem lapte sau nu ? Nu, sa hotarasca partidul ca trebuie sa platim si daca vrem si daca nu vrem. Si uite asa, nu numai la lapte ci la orice produs care are in spate un cartel suficient de puternic sa „sponsorizeze” un partid de succes. De ce ar trebui subventionat de exemplu laptele ? Cica ar costa prea mult daca nu ar fi subventionat… in loc de 50 centi litrul, 70 de centi… o drama ! Nu si-ar mai putea permite poporul sa bea lapte… de ce nu spune politicianul ca pentru acesti 20 centi in plus la litru, fiecare cetatean e obligat sa plateasca probabil 10 euro in plus pe luna sub forma de impozit ? Vor spune ca daca nu subventioneaza pretul laptelui, dau faliment fermierii. E o minciuna, dar si daca ar fi adevarat… si ce daca ? Sa se apuce de altceva, de un produs vandabil, rentabil, de un produs care se cauta - sa faca iaurt, sa se apuce de timplarie, de poker. Daca de maine nu se mai vind bine bomboanele, o sa inceapa sa subventioneze producatorii de bomboane ? Da, dar numai daca isi fac un cartel puternic ! Totul e coruptie in acest sistem. Politicienii sint corupti de catre smecheri, politicienii corup poporul cu pensii si salarii mari pentru bugetari, iar tarile se prabusesc sub povara deficitului bugetar mereu mai mare si mai mare. Acesta e sistemul – sistemul produce prin sine insusi coruptie, hotie, dezechilibre, inechitati, birocratie si nedreptate. Insasi mecanismele de functionare ale democratiei de tip occidental sint bazate pe principiul legiferat al coruptiei. Economia nu este altceva decit un instrument de coruptie si santaj in mainile politicienilor. In multe tari occidentale partidele aflate la putere acumuleaza banii necesari campaniilor electorale si bunastarii politicienilor prin institutii de control economico – financiar. Legislatia economica este atit de complexa, alambicata, greoaie, interpretabila incit orice control financiar la o companie privata sa poata gasi nereguli birocratice in functionarea companiei. Si atunci incepe santajul: platesti o amenda uriasa sau preferi o contributie mai mult sau mai putin oficiala la partid ? De ce nu e simpla si clara legislatia economica ? Pai, daca ar fi asa cum ai mai putea santaja companiile private ? De ce creste mereu aparatul birocratic ? Pai, nu trebuie data o paine buna de mincat tuturor neamurilor si prietenilor celor aflati la putere ? Si ca sa le asiguri privilegiile pe viata, nu trebuie sa faci o legislatie prin care sa nu mai poata fi dati afara niciodata ? Apoi partidul poate sa piarda alegerile, dar privilegiile ramin garantate prin lege. Pe viata ! Vine alt partid la putere - noii politicieni nu au si ei rudele si prietenii lor ? Alta armata de birocrati angajati… Apoi mai inventam niste organizatii, niste asociatii, niste institute si fundatii… toate cu bani de la buget, toate cu nevoi de masini, birouri, sedii impozante etc. Din ce bani ? De la buget. Cine vinde mobila, masinile, aparatura, cine construieste sediile ? Firmele sponsorilor politici. La ce preturi ? Duble fata de pretul pietei – jumate la companie, jumate la partid si politicieni. Cine plateste toate astea ? POPORUL SUVERAN ! Nu e suveran ? Cum nu ? Pai, nu el voteaza la fiecare 4 ani ? Nu e democratie ?

 SISTEMUL ENERGETIC SI RESURSELE MINERALE - 2010

La ora actuala resursele energetice ale lumii occidentale sint in mainile unui grup restrins de gangsteri care detin astfel puterea totala. Este incredibil modul in care au reusit sa puna mina pe resursele energetice – pur si simplu s-au autoimproprietarit prin legi facute de servitorii lor din parlamente si guverne. Cine detine resursele energetice, detine puterea – ii cumpara pe parlamentari, pe guvernanti, presedinti si tot ce mai vor. Daca prin absurd nu pot sa cumpere, santajeaza. Eu sint pur si simplu revoltat – cum e posibil ca un stat sa-si vinda esenta existentei sale – resursele energetice si minerale ? Cum sa ajunga un stat, un popor, la mina unei companii private ? Viitorul unui stat depinde in primul rind de aceste resurse. De fapt asta si este statul: paminturile si bogatiile lui ! Resursele energetice si minerale nu pot fi ale cuiva – ele apartin poporului, ele apartin copiilor nostri, ele sint esenta vitorului unei natiuni. Este drept, statul este un prost manager, dar asta nu inseamna ca trebuie instrainate resursele tarii. Solutia este sa creezi premisele unui management sanatos. De ce poate fi acelasi om un bun manager daca e angajat la patron si un prost manager daca e angajat la stat ? Pentru ca sistemul de stat este corupt, prost organizat si bazat pe principii idioate. Atunci cind ai un copil rau, solutia nu este sa-l vinzi ci sa-l educi ! Eu va garantez ca se poate face management performant si la stat daca principiile de organizare sint sanatoase si daca pedepsele pentru coruptie si hotie sint draconice. Ia faceti o lege prin care un director de companie de stat prins cu mita-n sac sa fie impuscat in piata publica. Ia puneti la zid vreo 20 din astia si dati executia in direct la televizor, iar dupa executie sa vada poporul amantele directorasilor plingind si platind gloantele consumate… ia sa vedeti cum nu mai fura niciunul de a doua zi ! Dar nu… noi sintem democrati… cum sa dam asa o lege ? Pai se poate ? Maine poimaine e in situatia asta fratele sau cumnatul, cum sa dam asa o lege ?
Problema proprietatii resurselor este dubla: prima ca nu e in regula sa fie instrainate si a doua, datorita crizei imense a societatii occidentale, in foarte scurt timp toate aceste resurse vor ajunge in prima etapa in mainile citorva oameni si in a doua etapa, in cel mult 10 ani in mainile statului chinez. In scurt timp occidentul nu va mai avea nimic… nici fabrici, nici resurse, nici tehnologie ci doar datorii imense.
In ziua de azi, independenta statelor a devenit o vorba in vint. Cum poate fi o tara independenta cind tot sistemul energetic si toate resursele minerale ale tarii sint in mainile altui stat ? Pai, cel ce detine energia si bogatiile unei tari, detine tara. Sa spunem ca statul austriac este proprietarul a 70% din zacamintele de gaze si petrol ale Romaniei. Austria poate oricind sa taie gazul si sa nu mai furnizeze benzina si Romania este in paragina, se intoarce in evul mediu in 6 luni. Si atunci… cit de independenta este Romania ? Cum o sa poata Romania sa se opuna unei initiative austrice la ONU de exemplu ? Cum o sa poata Romania sa aiba vreodata un punct de vedere independent de Austria pe plan international ?

SISTEMUL JURIDIC OCCIDENTAL - 2010

Actualul sistem juridic este o catastrofa, o imagine fidela a actualei societati. O alambicare jegoasa de coruptie, smecherii, interese de clan, interese de breasla si mai ales interese de tip mafiot. Cel mai grav aspect este ca legile actuale din lumea occidentala sint legi care incurajeaza faradelegea si descurajeaza cinstea si corectitudinea. Traim intr-o lume in care sint mai importante drepturile infractorului decit ale omului cinstit ! Traim intr-o lume in care poti comite crime dovedite fara sa dai socoteala pe motive de vicii de procedura, o lume in care criminali periculosi sint condamnati pentru 10-20 ani la puscarie, ies dupa 5 ani pe diverse motive si comit alte crime. Oameni deosebit de periculosi sint lasati sa se lafaie printre oameni onesti, oameni care devin victimele unui sistem ce nu are ca scop binele si protejarea omului bun ci a ticalosului. Adesea am senzatia ca justitia are rolul de a proteja infractorii si ticalosii acestei lumi. Nimeni nu mai intelege nimic… un criminal periculos e condamnat la puscarie pe viata, dar iese dupa 12 ani si comite alte crime. Pai, la ce l-ai mai condamnat pe viata daca ii dai drumul dupa 12 ani ? Alte pedepse: 10 ani puscarie pentru viol si iese dupa 3 pentru buna purtare… Al dracului buna purtare… pe fata aia violata ati intrebat-o cit de buna purtare are ticalosul ? In schimb, o femeie vaduva cu 5 copii care ia o plasa de cartofi de pe cimp ca sa le dea ceva de mincare copilasilor, face 5 ani de puscarie… Ea n-are avocati care sa dovedeasca buna purtare sau care sa dea spaga pentru ea ca sa iasa mai repede. Ce e puscaria azi in occident ? Hotel de lux… multi nemernici nu traiau in libertate asa bine cum traiesc in puscarie. Nu produc nimic, n-au facut nimic bun pentru societate si totusi unui puscarias i se aloca mai multi bani decit unui bolnav in spital, bolnav care a mai platit si asigurari. Exista legi pentru orice in ziua de azi… totul e legiferat, legi stufoase, complicate, imbirligate si toate au un punct comun – exista portite pentru baietii destepti. Procedurile sint atit de complicate si intortocheate incit a devenit o banalitate sa se cistige procesele pe baza de vicii de procedura - nu trebuie decit sa ai o gramada de bani pentru avocati. Sistemul juridic este la fel de putred ca intreaga societate si este asa deoarece este rodul unei clase politice mafiote care a creat legile astfel incit sa-i serveasca scopurile. Exista nedreptati strigatoare la cer in legi, exista o sumedenie de situatii in care pentru aceeasi fapta sint date sentinte total diferite. Legile sint interpretabile si viclene, astfel incit sentinta sa poata fi considerata buna indiferent care e ea. Absurdul legilor a ajuns pina acolo incit ajungi la puscarie daca esti atacat de un infractor la tine in casa si indraznesti sa te aperi. Stai si te intrebi daca legea respectiva nu a dat-o vreunul din breasla jefuitorilor de case ? Pai adesea asa se si intimpla: ideile unor astfel de legi sint rodul capilor mafiei, a celor ce stau in spatele jefuitorilor, a celor la care ajunge adesea cea mai mare parte a prazii rezultate din jaf. Ei, capii mafiei sint adesesa parlamentarii care fac legile si atunci te mai miri ca legea favorizeaza infractorul… Te mai miri ca guvernul aloca mai multi bani pentru un puscarias decit pentru un scolar… Te mai miri ca nu exista politician in puscarie, ca nu exista politician judecat sau condamnat pentru coruptie, ca nu exista niciun politician luat la intrebari cu privire la provenienta averii. Majoritatea politicienilor sint fosti magistrati sau avocati si adesesea ei fac legea asa cum le convine… ati auzit de vreun judecator condamnat pentru coruptie ? Citeam in ziare ca un judecator sau un avocat nu plateste niciodata nicio amenda de circulatie. De ce ? Pentru ca ei au facut legea si ei stiu portitele prin care sa fenteze legea. La fel in cazul coruptiei… pai inca nu am auzit de un judecator corupt, dar toata lumea si toate sondajele de opinie ii pune in fruntea coruptiei din societate alaturi de politicieni.
Cum se face de niciodata un om bogat nu face puscarie si adesea pentru aceeasi cauza, un om sarac face ? Pentru ca legile sint astfel facute incit pentru aceeasi fapta sa se poata da solutii total opuse – asta este dictatura mafiei justitiei. Ai bani de avocat, scapi. Ai bani de mituit procuror sau judecator, scapi. N-ai… puscarie. Cica in fata legii sintem toti egali… egali, dar pe cautiune iese din puscarie doar cel care are bani ! Si atunci cum sintem egali ? Frumoasa smecherie politicianista, nu ? Pai, sintem egali - oricine poate sa iasa pe cautiune numai ca bogatul este mai egal decit saracul…
De ce nu sint legi putine, simple si clare fara posibilitate de interpretare ? De ce nu sint proceduri simple si neinterpretabile ? Pentru ca daca ar fi asa, am ajunge sa fim toti egali in fata legii si asta ar fi inconvenabil pentru marii infractori, pentru marii gangsteri, politicieni, magistrati, avocati si oamenii bogati.
Cum e posibil ca un psihopat care a ucis zeci de oameni sa fie lasat in viata si mai mult, sa fie intretinut de catre societate pe viata, fara munca ? Adica practic e recompensat – societatea ii spune : Bravo, daca ai facut ceea ce ai facut, de-acum in colo iti oferim o viata tihnita si linistita, cazare, caldura, somnic, televizor, ziare, vizita familiei, concediu si papa… toate FREE… pe viata ! Un amarit care e cinstit si-si vede de treaba, ajunge la 65 de ani la pensie, dupa o viata de munca si sacrificii, abia reuseste sa-si duca batrinetea din pensie si nu are confortul ticalosului din puscarie. Puscariasul mai are si concediu… e incredibil ! I-as pune la zid pe toti cei ce au participat la legiferarea acestor aberatii. Totul sub sloganul protectiei drepturilor omului… dar de drepturile fetitei de 6 ani care a fost violata de o bestie, cine se ocupa ? Pe nemernici i-a interesat protejarea drepturilor bestiei nu sa faca in asa fel incit bestia sa nu mai poata repeta niciodata fapta. Bestia are drepturi, concedii, calorii, televizor si iese pentru buna purtare dupa 3 ani ca sa mai violeze o fetita.
Nu le doresc celor ce au facut aceste legi decit un lucru : sotiile sa le fie violate si apoi asasinate de o gasca de imputiti libidinosi si apoi sa fie nevoiti ei legislatorii lui peste sa le plateasca televizor, mincare, incalzire, recreere, haine etc. pe durata a 3 ani, iar dupa 3 ani sa iasa pentru buna purtare, iar legiferatorii sa-i ia la ei acasa in intretinere - ca doar n-o sa-i lase in voia sortii… Asta ar trebui sa fie pedeapsa idiotilor si ipocritilor care pling de mila infractorilor si care mor de grija drepturilor lor. Ce drepturi mai nemernicilor ? Munca silnica pe viata atit pentru ticalosi cit si pentru voi gangsterii ce incurajati prin legi teroarea raului in societate. Munca in mine, cai ferate, sosele, 12 ore pe zi pentru un colt de paine si o sticla de apa !
Fiecare partid politic care vine la putere vine cu noi idei de legi… legi care mai de care mai interesante… legi pentru care primesc sponsorizari de la fel de fel de clanuri si care n-au nimic in comun cu interesul general ci in cel mai bun caz doar cu interese obscure de grup, legi care sa le protejeze activitatea infractionala, legi care sa le faciliteze sederea la putere pentru cit mai mult timp, legi care sa le ofere mai multe drepturi si privilegii, legi care nu fac altceva decit maresc de la un an la altul fractura din societate dintre baietii destepti si restul lumii, prostimea care-si exercita votul democratic, drepturile cetatenesti… Vreau sa le spun acestor gangsteri un singur lucru: paharul s-a umplut – e vremea REVOLUTIEI ! E vremea ca legea sa asigure cu adevarat egalitatea in drepturi a tuturor oamenilor, accesul la o justitie simpla, echitabila si unitara astfel incit orice om sa-si gaseasca dreptatea repede, simplu si fara avocat.
Parlamentele au devenit adevarate concursuri de produs legi. Parlamentarii se intrec in produs legi pe banda rulanta – cu cit ai mai multe initiative legislative cu atit esti mai apreciat. Nimeni nu se gindeste ca fiecare lege noua e de fapt o noua ingradire a libertatii omului. Am ajuns sa nu ne mai putem duce nici la wc fara sa avem o lege. Tot felul de legi absurde, toate menite sa ne complice viata si sa ne indeparteze tot mai mult de libertate. Sint de notorietate procesele cistigate de catre unii avocati in fata producatorilor de tigari… Cum poate un magistrat sa decida ca producatorul tigarii este de vina pentru ca John a facut cancer ? Pai, atunci producatorul respectiv trebuie sa fie gasit vinovat de imbolnavirea a milioane de oameni. Dar atunci la fel de vinovat este si producatorul de vin, bere, wisky si alte spirtoase care produc milioane de cazuri de ciroza… Trebuie gasit vinovat si fabricantul de cutite pentru ca milioane de oameni se injunghie sau isi taie venele cu cutitul… Numai fabricile de armament nu sint vinovate de nimic… nu… ele aduc fericirea, pacea si prosperitatea…. inca n-am auzit sa fie condamnata vreo fabrica de armament in schimb am auzit de fabrici de jucarii pe motiv ca vreun copil a inghitit o piesa si s-a asfixiat cu ea. Ca si cum fabrica de tigarete te-ar obliga sa fumezi, fabrica de jucarii te-ar obliga sa inghiti jucaria, etc. Sa fie judecate si condamnate toate fabricile de masini si avioane pentru ca mor zilnic o sumedenie de oameni in accidente, sa fie inchise toate fabricile de medicamente pentru ca o sumedenie de timpiti se sinucid luind fel de fel de pastile in supradoza, sa fie amendate toate fabricile care au produs vreodata ceva care in mod direct sau indirect a dus la imbolnavirea sau moartea omului, dar in niciun caz sa nu fie condamnat G.B care a ucis mii de mame si copii in Irak. E absurd si dovedeste fara tagada coruptia si lipsa de dreptate si de echitate a actualului sistem juridic. Totul se poate interpreta in lege - cu aceeasi lege, in aceeasi speta, poti da 2 sentinte total opuse si care sa poata fi sustinute ambele ca fiind corecte… legi pentru smecheri…
Ca sa fie si mai absurd, acuma nu mai are valoare nicio sentinta. Cind crezi ca ti-ai cistigat in sfirsit dreptatea, afli ca procesul se rejudeca la alta curte, recurs, apel, inalta curte, etc. Pina la urma ajunge sa cistige nu cel ce are dreptate ci cel ce are nervii mai tari sau cel ce are timp si bani mai multi de dat la avocati.
POLITICA IMPREUNA CU JUSTITIA SINT CANCERUL SOCIETATII DEMOCRATICE OCCIDENTALE.
Sub forma actuala ele trebuie sa dispara de pe fata pamintului. Vom fi de 10 ori mai fericiti intr-o lume fara politicieni. Credeti ca nu se poate ? Adica nu ar supravietui oceanele lumii fara rechini sau padurile fara ursi si tigrii ?
Cica e democratie… pai sa intrebam poporul atunci: e de acord cu desfiintarea politicii, a politicienilor si a partidelor ? Facem referendum si vedem ce spune poporul !
ASTA E DEMOCRATIE, NU SA NE PUNETI SA ALEGEM INTRE 2 GANGSTERI DIN 4 IN PATRU ANI !
E democratie ? Atunci sa facem referendum, sa vedem vrea poporul sa fie pedepsita cu moartea coruptia judecatorilor ? ASTA E DEMOCRATIE, SA DECIDA POPORUL !
E DEMOCRATIE ? Atunci intrebati poporul daca e de acord ca legile sa fie aplicate unitar, si pentru aceeasi fapta, aceeasi rasplata si pentru politician si pentru judecator si pentru milionar, dar si pentru omul de rind.
In fapt nu o sa va intrebe nimeni niciodata care va e parerea in privinta acestor lucruri ? De ce ? Pentru ca in realitate democratia nu este decit o vorba frumoasa cu care sinteti pacaliti de sute de ani, voi astia multi si fraieri. Democratia de tip parlamentar nu este altceva decit un mecanism perfectionat de asuprire, un mecanism prin care noi astia multi decidem prin vot cine sa ne asupreasca. Democratia ar fi trebuit sa insemne ca noi astia multi sa facem legea si nu reprezentantii nostri - chiar si asta ar fi fost o prostie, dar macar n-am fi fost ipocriti. Democratia ar fi trebuit sa faca in asa fel incit legea sa fie aceeasi pentru toti. Da, suna bine « in fata legii sintem toti egali » dar in realitate este o mare minciuna.
Sistemul juridic actual este cel mai perfectionat instrument de asuprire a omului. In ziua de azi ORICARE DINTRE NOI POATE FI BAGAT LA PUSCARIE pentru lucruri la care nici nu te gindesti. Chiar si celui mai cinstit om i se poate gasi ceva - orice om incomod poate fi santajat si manipulat PRIN LEGE. Eu n-am avut niciodata conflicte cu nimeni, dar stiu ca aceasta carte o sa-mi aduca o multime de probleme… Credeti ca mafia politica si justitia vor ramine indiferente ? Or sa-mi gaseasca o multime de hibe… Nici nu trebuie sa-si puna oamenii sa-mi traga un glonte in cap… o sa se multumeasca sa ma judece pentru ca n-am autorizatie de respirat, n-am anuntat ca mi-a crescut numarul la picior, n-am proces verbal de aruncat cosul la gunoi, etc. Ce avocat ma va mai apara pe mine dupa aceasta carte ? N-ai avocat in conditiile actualului sistem juridic – esti ca si mort ! Ai soarta vaduvei cu 5 copii care face 5 ani de puscarie pentru 2 kg de cartofi.

( Va urma)
de Primo Laurențiu

2 comentarii:

Anonim spunea...

Meritocratia nu inseamna sfarsitul democratiei !!! Lasa-ti manipularea !!!

Anonim spunea...

Meritocratia nu inseamna sfarsitul democratiei !!! Lasati manipularea pro estica !!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: