Futu-ți morții mă-tii cu Basarabia mă-tii !

4 iunie 2011
George Simion

Nu mai fusesem de peste un an la un meci de fotbal în București. Mi-era dor și acest România – Bosnia venea la momentul potrivit. Dar n-a fost să fie așa, am conștientizat a mia oară că libertatea mea, și a multor altora nu mai contează.

Vroiam să povestesc despre slaba organizare a federației pentru acest meci, despre cum a băgat jandarmeria cinci mii de oameni printr-un singur punct de acces, după ce în prealabil spectatorii au trecut prin trei filtre de control, descalțați, deposedați până și de mâncare!, cum am ratat din cauza asta imnul și începutul meciului dar deja asta nu mai contează.

Am prieteni care au fost la meciul Bosnia-România și mi-au povestit cum s-a purtat “prietenește” “poporul” bosniac cu ei. La meciul ăsta le-au pregătit mai multe bannere ironice. Unul, de care am ținut și eu spunea în limba sârbo-bosniaco-slovenă că “bosniecii sunt turci fără țară”. Pe stadion, la sfârșitul meciului, doi de la trupele de intervenție mă întreabă:
-Dumneavoastră sunteți domnul Simion?
-Eu
-Vă anunțăm că ați fost sancționat conform Legii 4. Vreți să luați la cunoștință?
-Nu!
-O seară bună

În râsetele prietenilor mei (Ai făcut școala cu ăștia de te cunosc pe nume?) ies în curtea exterioară a stadionului și deodată doi civili sar la mine și strigă să-i urmez. Unde dracu să-i urmez, doar nu mă supun la toți nebunii de pe stadioane, am înțeles că-s huligani mulți pe-acolo și pe mine m-a învățat mereu mama să nu deschid ușa la străini. Dar se pare că băieții chiar cu ușa de la casa mea aveau o problemă…

După cei doi civili au venit câțiva boi în negru și m-au târât lângă drumul de acces, pe o suprafață cu noroi și nisip și m-au pus “culcat”, cu mâinile la spate. În afară de mine au mai luat pe trei baieți care văzuseră tot incidentul și s-au băgat să vadă despre ce e vorba.

Apoi a venit apogeul… Vine un șef de dispozitiv din cei mulți pe care i-am văzut la meci (îi știu foarte bine după față de la mitinguri) și începe…. (îmi cer scuze pentru limbajul licențios, îl redau întocmai ca să știți argoul unei părți a jandarmilor, să știți cum să începeți discuțiile cu ei pe stradă, în loc de buna seara probabil).

-Futu-ți morții mă-tii Simioane, faci șmecherii cu noi? Te calc pe cap! Futu-ți morții mă-tii cu Basarabia mă-tii.
Zdrang un scuipat în direcția prietenului care era reținut cu mine apoi continuă cu spume la gură:
- Ești smecher tu, pui poze cu noi, ne filmezi. Gâtu mătii de moldovean! Băăă, dacă mai văd o singură poză cu noi vin peste tine în casă cu sportivii, îi știi, da? Vezi că știu unde stai, gâtu mătii de nenorocit.

OOO DA! Știam dintotdeauna că o parte a jandarmilor sunt foarte frustrați dar în cei 20 de lei pe care i-am dat pentru biletul la meci am avut parte și de circ gratis. După aia trei jandarmi diferiți mi-au verificat/filmat buletinul, cu mine a mai rămas un băiat din cei trei, și ni s-a alăturat Mihnea de la Dinamo. Jumate de oră mai târziu eram liber în fața stadionului Giulești și îmi ziceam în mintea mea, ca fata din melodie: All day, all night, what the fuck! la gente esta mui loca! Prietenul meu era tare contrariat, avea o vânătaie urâtă de tot și vroia să meargă la IML. Cu siguranță o să le facă cineva ceva la băieții ăștia care vor să mă viziteze acasă, probabil să discutăm problema pierderii Basarabiei în 1812 în contextul războaielor ruso-turce și cât de viabilă este ideea unirii celor două state românești.

Mie îmi pare rău că oriunde în lumea asta apare cineva care e cât de cât liber i se pune pumnul/bulanul în gură. Nu vom evolua așa spre civilizație ci vom rămâne la stadiul așa-zisului popor bosniac frate cu Allah akbar. Hai cu amenda, să vedem cu ce am păcătuit de data asta! Și să-i identificăm pe cei din dispozitiv după nume…

GEORGE SIMION

5 comentarii:

Anonim spunea...

Aceste vorbe (...titlul articolului...) spuse un pseudo-jandarm roman, eu cred ca constituie unact de inalta tradare. As recomanda doi ani de batalion disciplinar, cu loc de dislocare in Kandahar, Afganistan, cu misiune zilnica de merge in fata coloanei de cercetare, intr-un auto de teren marca ARO, model 1980..

Anonim spunea...

Simion.. Daca nu te deranjeaza..poti da si niste nume ale Jandarmilor?

Dragoș Galbur spunea...

va da

Anonim spunea...

stiti zicala ai" jandarmii au doar 2 clase?"

Laocoon spunea...

Jandarmii sunt pleava societatii; niste batausi cu rumegus in loc creier. Cea mai proasta meserie, este la jandarmerie!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: