Dacă Ucraina va lua un metru pătrat din teritoriul Transnistriei, Rusia va prelua 132 mii de kilometri pătraţi de teritoriu ucrainean

22 iunie 2011
Diplomatul ucrainean Yuri Şcerbak: FOTO.nr2.ru
Yuri Şcerbak, fost ambasdor al Ucrainei în SUA susţine într-un interviu pentru agenţia Novii Reghion, că atâta timp cât Smirnov este la putere în regiunea separatistă, acolo nu se va schimba nimic.
Yuri Şcerbak, fost ambasador al Ucrainei la Washington, vorbind într-un interviu pentru agenţia Novîi Reghion despre situaţia din Transnistria, spune că acest „conflict îngheţat" poate izbucni în orice moment.
Potrivit diplomatului, conducerea Republicii Moldova a ales o abordare foarte prudentă şi nu vorbeşte despre perspectivele unirii cu România.

Întrebat despre posibilitatea ca Transnistria să intre în componenţa Ucrainei, Yuri Şcerbak răspunde că „imediat ce Ucraina va include în componenţa sa un metru din Transnistria, Rusia va încorpora 113 mii kilometri pătraţi de teritoriu ucrainean. Ar fi un pas foarte periculos", declară diplomatul. 
Ambasadorul aminteşte şi despre faptul că ucrainenii din Transnistria cereau acum 15 ani Kievului să incorporeze teritorului din stânga Nistrului, la care autorităţile le-au răspuns că în pofida simpatiilor, un asemenea pas „ar fi un precedent extrem de periculos".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: