Smirnov urzeşte un „scenariu georgian” în Transnistria: SÂNGE, BOMBE, REFUGIAŢI

6 aprilie 2011


Tiraspolul doreşte reeditarea „scenariului georgian” în disputa cu Republica Moldova. Declaraţia aparţine deputatului Radei de la Kiev, Serghei Grineveţki, reprezentant al blocului condus de Vladimir Litvin. Declaraţia lui Grineveţki este o replică la ameninţările recente ale liderului separatist transnistrean, Igor Smirnov.

„Ucraina trebuie să-şi protejeze concetăţenii din Transnistria, însă nu cred că rezolvarea diferendului de pe Nistru este posibilă pe carea forţei, deşi o bună parte a administraţiei de la Tiraspol doreşte reeditarea „scenariului georgian” în disputa cu Modova. Nu cred, însă, că marii actori geopolitici vor admite o astfel de situaţie”, a spus Grineveţki.

Reamintim, în context, că liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, a cerut politicienilor de la Kiev să nu facă paşi nechibzuiţi în Transnistria. Declaraţia a fost făcută la 31 martie, în cadrul unei întrevederi dintre şeful administraţiei secesioniste, ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov şi reprezentantul de la Kiev la masa de negocieri, Igor Harcenko.

„Nu vă cer nimic, dar vă atenţionez că orice tentativă de rezolvare în forţă a problemei transnistrene, va naşte râuri de refugiaţi în Ucraina şi o baie de sânge. Domnilor, vă chem să aveţi grijă de soarta celor 160 de mii de cetăţeni ucraineni, care locuiesc în Transnistria”, a spus Smirnov.

sursa: www.24h.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: