Serviciul de Informaţii şi Securitate: “Noua Dreaptă nu a participat la evenimentele din 7 aprilie 2009″

15 aprilie 2011
În raportul prezentat de către vice-directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate Valentin Dediu în cadrul şedinţei Parlamentului din 14 aprilie 2011, se constată că nu există probe cu privire la implicarea a grupului informal „Noua Dreaptă” în evenimentele din 7 aprilie 2009.

Amintim că presa apropiată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, precum şi reprezentanţii PCRM, au lansat informaţii cu privire la aşa-numita „implicarea asociaţiei „Noua Dreaptă” în organizarea dezordinilor în masă în ziua de 7 aprilie 2009”.

Vă prezentăm fragmentul raportului care vizează organizaţia „Noua Dreaptă”:

„Analiza cronologică a evenimentelor din aprilie 2009 a elucidat unele aspecte premergătoare evenimentelor, inclusiv şi cele ce vizează comportamentul exponenţilor curentului legionar. Investigaţiile au evidenţiat un şir de fenomene contradictorii, cum ar fi: ideologia promovată şi cea împărtăşită de activul de conducere al Mişcării Naţional Creştine. De menţionat că informaţiile operative ale SIS, din perioada de referinţă, privitor la Mişcarea Naţional Creştină indică faptul că liderul acestei mişcări, în perioada anilor 2002-2008 a fost implicat în diferite activităţi de creare şi dirijare a grupurilor radicale ce se axau pe promovarea ideilor panslavone.

Abordarea complexă a informaţiei înregistrate vizavi de apariţia şi consolidarea mediului de opţiune legionară, a stabilit că la etapa evenimentelor, acest curent era reprezentat de grupul neformal „Noua Dreaptă” din Moldova. Vom menţiona că investigaţiile petrecute, nu au oferit probe cu privire la implicarea lor organizată în proteste de stradă.

Mişcarea Naţional Creştină a fost fondată în perioada imediat următoare evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi a devenit filiala oficială a asociaţiei „Noua Dreaptă” din România” la 28 februarie 2010”, se spune în raport.

sursa: AntiMedia

3 comentarii:

Incult Politic spunea...

toți am participat la 7 aprilie, iar raportul de ieri e de râs

Vasea spunea...

La cine te referi cand spui "cu totii"? La cei blegi?

Ştefan spunea...

Cred că nu la ce cu capul limpede :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: