Maestrul Mihai Volontir în spital la Moscova, din banii rușilor

21 aprilie 2011

Renumitul artist moldovean Mihai Volontir se află internat într-o clinică din Moscova unde urmează un tratament. Despre aceasta a comunicat pentru HotNews.md Anatol Răcilă, directorul Teatrului Naţional „Vasile Alcesandri” din Bălţi, pe scena căruia joacă Volontir vreme de peste 50 de ani.

„Nu am reuşit să vorbesc cu apropiaţii lui Volontir, dar mi se pare că actorul a fost deja operat, probabil, la picioare”, a spus Anatol Răcilă, precizând că actorul a fost internat în clinica din Rusia în rezultatul implicării premierului Vlad Filat.

Între timp, actorii de la teatrul „Maikovski” din Moscova au anunţat o acţiune de caritate în spijinul lui Mihai Volontir. Ei au decis să transfere pe contul actorului moldovean banii obţinuţi de pe urma unui spectacol jucat în metropola rusă.

Şi anterior oameni de cultură şi businessmani ruşi i-au oferit sprijin financiar lui Mihai Volontir, când avea probleme de sănătate. Artistul suferă de diabet şi complicaţii la ochi.

„În asemenea situaţii, ruşii au făcut cam întotdeauna exces de zel faţă de Volontir”, spune Anatol Răcilă. „Actorul are destule surse financiare pentru o viaţă decentă şi nu este adevărat când unii susţin că ar duce lipsuri”, a spus Răcilă. Totuşi, directorul teatrului din Bălţi admite că „o personalitate de talia lui Volontir ar trebui să aibă surse de existenţă mai mari decât o mie de euro, cât ar avea în prezent.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: