Încă un vot comun PLDM-PCRM în Parlament

14 aprilie 2011

În speranța de a le veni în ajutor proprietarilor de mașini cu numere de înmatriculare străine, fracțiunea liberală a propus ieri în Parlament un proiect de lege, care însă a fost respins cu votul deputaților liberal-democrați și comuniști.

Liberalii au venit cu propunerea ca proiectul elaborat de ei, privind schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora, să fie discutat în cadrul ședinței de ieri a Comisiei de economie, buget şi finanţe. Deputații PLDM şi PCRM din comisie au votat însă împotrivă.

Menționăm că proiectul PL prevede înregistrarea tuturor autovehiculelor (indiferent de termenul de exploatare ale acestora), introduse în R. Moldova până la data de 5 aprilie 2011, înregistrarea autovehiculelor să fie efectuată cu respectarea taxelor, în baza procedurii existente, până la 4 aprilie 2011, modificarea legislaţiei şi crearea unor condiţii avantajoase de înregistrare a mijloacelor de transport importate în republică, acestea urmând să fie mai avantajoase decât în regiunea transnistreană, soluţionarea problemei cu autovehiculele ce au volanul pe partea dreaptă şi neîncurajarea importului pe viitor a acestui tip de autoturisme.

Același proiect prevede ca pentru cetăţenii R. Moldova, care posedă cetăţenia altor state, să fie aplicate regulile existente până la 4 aprilie 2011, cu modificarea condiţiilor de acordare a procurelor pentru dreptul de a circula pe teritoriul R. Moldova.

De asemenea, proiectul prevede modificarea legislaţiei în sensul creşterii vârstei automobilelor importate de la 7 la 10 ani.

sursa: jurnal.md

1 comentarii:

Anonim spunea...

nu cred ca vinzatorii de autoturizme noi vor permite

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: