Basarabenii de peste hotare cîştigă mai mult în anul 2011

5 aprilie 2011

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc peste hotare au trimis acasă în primele două luni ale anului 2011 cu peste 25 milioane de dolari SUA mai mult decît în perioada similară a anului precedent.

Valoarea transferurilor de bani din strainătate, efectuate de persoanele fizice (rezidente şi nerezidente) prin sistemul bancar, au crescut în ianuarie-februarie cu 18,5% faţă de perioada respectivă a anului precedent şi a atins valoarea de 160,7 mln USD, potrivit Băncii Naţionale a Moldovei.

Migranţii cîstigă mai mult, iar situatia lor se îmbunătăţeste, constată experţii. Astfel, dacă în ianuarie 2011 ei au trimis acasă cu 13,5% mai mulţi bani decît în prima luna a anului precedent, apoi în februarie remiterile au crescut cu 22,8%.

Deşi transferurile de peste hotare, efectuate de persoanele fizice, sînt în creştere, ele ar putea să revină la nivelul din 2008, cînd a fost înregistrat un maxim istoric de 1660,9 milioane de dolari, abia în 2012, sînt de părere mai mulţi experţi.

În cazul în care se va menţine ritmul de creştere din primele două luni ale anului, volumul transferurilor de bani din străinătate în 2011 ar putea să se ridice la 14,5 mln USD.

sursa: www.observator.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: