Ziua Memoriei marcată la Chișinău cu distincţii ale veteranilor razboiului de pe Nistru

2 martie 2011

În ajunul Zilei Memoriei, marcată oficial la 2 martie, Ministrul Apărării de la Chisinau, Vitalie Marinuta, a decorat 25 de veterani cu medalia „În slujba Patriei". De asemenea, din sursele extrabugetare ale Ministerului Apărării, văduvele care şi-au pierdut soţii pe câmpul de luptă au primit premii băneşti, scrie Jurnal.md.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a menţionat că această susţinere reprezintă un tribut de recunoştinţă faţă de toţi soldaţii care au căzut în bătălii şi care şi-au îndeplinit datoria ostăşească cu preţul suprem, dar şi faţă de cei care au supravieţuit în conflictul armat.

„Comemorarea celor căzuţi în conflictul armat este un tribut de recunoştinţă faţă de văduvele care şi-au pierdut soţii, precum şi participanţii care au supravieţuit în conflictul armat. Vă asigur că veteranii conflictului armat şi văduvele celor care au căzut pe câmpul de luptă vor găsi întotdeauna atenţia necesară din partea Ministerului Apărării", a accentuat Vitalie Marinuţa.

În Armata Naţională acelui de-al doilea stat romanesc activează în prezent 64 de veterani ai conflictului armat de la Nistru pe care multi analisti il caracterizeaza ca ultimul conflict armat ruso-roman.

În conflictul armat de la Nistru din 1991-1992, au participat circa 29 mii de persoane, dintre care 286 au decedat, iar alte 284 au rămas invalizi de gradele I, II şi III.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: