Unirea Basarabiei cu România se va sărbatori și în Tustin, California

16 martie 2011

Misiunea "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California, va aniversa duminica, 27 martie, 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, transmite corespondentul Romanian Global News din Los Angeles.

Programul va incepe la ora 10:00 am cu Sfanta Liturghie in amintirea eroilor neamului, urmata de un Te-Deum in cinstea zilei istorice de unire a Basarabiei cu Romania. Dupa Te-Deum va urma un program cultural, in care reprezentanti ai comunitatii romanesti din Sudul Californiei vor puncta momentele importante care au adus la unirea primului teritoriu romanesc cu tara in 27 martie 1918.

Comentand acest evenimente, Neculai Popa, fost detinut politic, a spus: "Prin acest eveniment ne inscriem alaturi de cei care isi pretuiesc istoria, de cei care se opresc intru aducerea aminte, intru neuitare, a tot ce a fost obida si glorie, infrangeri si victorii in viata poporului nostru. Intelegem mai bine prezentul, rostul si menirea noastra, numai atunci cand ne cunoastem trecutul.Domnul sa binecuvanteze Romania."

Adresa Misiunii "Sf. Ioan Botezatorul" este: St. Jeanne de Lestonnac School's Chapel,16791 East Main St.Tustin, CA 92780, www.sfioan.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: