Protest 3 în 1 în PMAN: Au scandat "Unire!", "Rușine!" și "Pensii mari!"

27 martie 2011


Piata Marii Adunari Nationale a fost, astazi, incapatoare pentru protestarii cu mai multe motive. In aceasta dupa-amiaza, acolo s-au adunat cei care au marcat si au condamnat Unirea Basarabiei cu Romania din 27 martie 1918, precum si cei care vor pensii mai mari. Din fericire, manifestatiile nu s-au lasat cu incidente serioase.
Primii au ajuns in PMAN sustinatorii Partidului Patriotii Moldovei, care au vrut sa spuna ca ziua de 27 martie 1918 este una “rusinoasa” pentru istoria Republicii Moldova.
“Condamnam ocupatia romineasca”, a declarat liderul partidului, Mihail Garbuz. Politicianul a marturisit ca spera ca aceasta actiune ii va aduce cateva voturi in plus in campania electorala pentru alegerile locale din vara.
Alaturi de “patrioti” au protestat si pensionarii, sustinatori ai asociatiei Salvgardare, in frunte cu Maia Laguta. Pe batrani i-a lasat rece sarbatoarea istorica. Ei au venit sa ceara pensii mai mari si s-au plans din nou pe saracie.
Marsul mai multor organizatii, care au marcat astazi Ziua Unirii, a inceput de la Academia de Stiinte si s-a incheiat cu o Hora a Unirii in Scuarul Operei Nationale. Tinerii, dar si cativa varstnici printre ei, din Moldova si chiar veniti din Romania, au fluturat drapele tricolore, au cantat “Desteapta-te, romane” si au scandau “Unitate nationala”.
Ajunsi in PMAN, unii participanti la mars s-au desprins si au vrut sa ajunga in randul “patriotilor” din fata Guvernului, care tineau o gura ca cei cu tricolorul sunt tradatori. Actiunile insa s-au incheiat pasnic, pentru ca politia a intervenit la timp.
Astazi, se implinesc 93 de ani de la votarea de catre Sfatul Tarii de la Chisinau a Actului Unirii Basarabiei cu Romania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: