Politica de combatere a discriminării – renaşterea totalitarismului comunist?

15 martie 2011

Conceptul de “discriminare” şi „combaterea discriminării” este unul eminamente comunist din punct de vedere ideologic. Proiectul nediscriminare, pe care încearcă să impună societăţii o mână de asociaţii sponsorizate din afara ţării are un rol nu atât juridic (pentru că nu aduce nimic nou), cât ideologic.

Ţinta proiectului este crearea unei instituţii represive şi antidemocratice care ar imita activitatea inchiziţiei catolice – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Anume crearea acestei instituţii conţine un mai mare pericolul decât însăşi existenţa a noţiunii de „orientare sexuală” în proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării.
Venind într-un societate care încă nu s-a curăţit deplin de mentalitatea comunistă, promotorii „nediscriminării” încearcă să construiască un nou model al societăţii totalitare comuniste, în care rolul de altă dată al Partidului Comunist să fie înlocuit cu CNCD. În ieşirile sale publice, reprezentanţii Coaliţiei nediscriminare au evocat în mai multe rânduri necesitatea “reeducării populaţiei”, arătându-se îngrijoraţi că linia sa ideologică nu este susţinută, conform sondajelor realizate la comanda Fundaţiei Soros, de peste 91 la sută din populaţie.
Suntem martori a reproducerii a noului model comunist: crearea unei autorităţi care ar „orienta ideologic” societatea şi ar eticheta şi marginaliza indivizii care nu ar corespunde „liniei ideologice oficiale”. CNCD, care urmează să fie creat în cazul în care Parlamentul va fi adoptata legea nediscriminare va fi acea instituţie care va declanşa o campanie represivă împotriva a tot ce însemnă valorile tradiţionale ale familiei, istorie şi cultură naţională. Primele atacuri au fost declanşate chiar înainte de a fi adoptată legea: unul din reprezentanţii Coaliţiei Nediscriminare ameninţă cu judecata a unui din cele mai populare portaluri din Republica Moldova - privesc.eu „pentru tolerarea mesajelor homofobe pe chatul portalului”, Vitalie Marian, preşedintele asociaţiei „Pentru Familie” este atacat în judecată pentru că a publicat pe blogul său lista persoanelor care fac lobby în favoarea homosexualilor, iar la 9 martie, aceeaşi coaliţie nediscriminare se arată nemulţumită de stema oraşului Soroca, care în viziunea sa ar fi „xenofobă” şi cere să fie modificată. Revoltătoarea este şi presiunile aceleaşi Coaliţiei pentru desfiinţarea armatei naţionale. Îngrijorare trebuie să prezinte şi exercitarea presiunilor asupra instituţiilor statului cu scopul limitării libertăţii de opinie şi circulaţie a cetăţenilor străini care se pronunţă împotriva propagandei homosexualităţii. Anterior au existat şi alte cazuri care sunt mai mult decât absurde, care indică faptul că treptat societatea noastră se mişcă spre un nou totalitarism comunist.

1 comentarii:

Anonim spunea...

foarte corect, bine argumentat +1

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: