Poliţia a identificat persoana, care lăsa inscripţii antisemite pe străzile Chişinăului

17 martie 2011
Антисемитские надписи у памятника узникам кишиневского гетто

Poliţia moldovenească a identificat în mai puţin de 48 de ore persoana, care a amplasat alături de monumentul deţinuţilor ghetoului chişinăuian şi în alte locuri din oraş inscripţii şi desene insultătoare cu conţinut antisemit, comunică agenţia multimedia Novosti-Moldova.

După cum a comunicat Adrian Jovmir, secretar de presă al Comisariatului General de Poliţie, în cadrul acţiunilor operative s-a reuşit de a stabili că răufăcătorul este un bărbat de 27 de ani, care locuieşte în strada Dumitru Rîşcanu din sectorul Rîşcani al capitalei.

Cu vopsele colorate suspectul a aplicat pe planşeele de beton o inscripţie, prin care au echivalat simbolurile SS cu Steaua lui David. Antisemitul s-a prezentat ca membru al organizaţiei „Frontul rus al Moldovei”, aplicînd în loc de semnătură svastica fascistă.
Антисемитские надписи у памятника узникам кишиневского гетто
În prezent suspectul se ascunde de organele de ordine şi este căutat. Materialele dosarului lui sînt înregistrate şi se află sub controlul poliţiei”, - a spus Jovmir.

În intersele anchetei numele suspectului nu este divulgat.

Jovmir a comunicat că poliţia a descoperit inscripţii analogice şi pe peretele unei case particulare din strada Dimo nr.21/2 a sectorului Rîşcani. De asemenea corespondentul agenţiei Novosti-Moldova a descoperit o insripţie antisemită similară pe una din casele din centrul oraşului în strada Alexandru cel Bun nu departe de KEDEM şi Biblioteca evreiască „Iţik Mangher”.

Potrivit spuselor lui Jovmir, aceste acţiuni de obicei sînt calificate drept acte de huliganism, care sînt penalizate cu amendă de la 200 pînă la 700 u.c. (o u.c. este echivalentă cu 20 de lei) sau muncă în favoarea societăţii ori privaţiune de libertate pe termenul de pînă la 5 ani.

„Frontul rus al Moldovei” nu este înregistrat oficial la Ministerul Justiţiei în lista organizaţiilor necomerciale.

În acelaşi timp o atare grupă a fost descoperită în reţelele sociale „BContact” şi „Odnoklssniki”. În „Odnoklssniki” grupa constă din 78 de persoane. Ea este administrată de un oarecare Vladimir Mihleaev. „Frontul rus al Moldovei” se poziţionează ca „organizaţie patriotică, care doreşte să se pronunţe împotriva vectorului pro-român în ţara noastră”.
Антисемитские надписи у памятника узникам кишиневского гетто
În grupă s-a descoperit doar o imagine antisemită, amplasată de utilizator. În comentariu administratorul grupei răspunde la întrebările utilizatorilor că (citat) „această grupă nu este legată nicidecum împotriva evreilor. Trebuie pur şi simplu să recunoaştem faptul existenţei ca atare şi în cadrul puterii noastre a reprezentanţilor lojei jido-masonice”.

La monument se adună cu prilejul datelor triste nu numai evrei, care în Moldova sînt în număr de circa 20 de mii, dar şi reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor din republică.

sursa: newsmoldova.md

4 comentarii:

Anonim spunea...

x( porci !

doru649 spunea...

"În total pe teritoriul ghetoului chişinăuian au fost împuşcaţi sau au murit din cauza torturilor şi bolilor în anii 1941-1944 circa 15 mii de evrei."

de unde iei tu informatiile astea bade?
am crezut ca de pe un alt site insa nu gasesc nimic in google.

Dragoș Galbur spunea...

Este indicată sursa articolului

De fapt am șters chestia cu împușcatul jidanilor pentru că nici eu nu sunt sigur de nr sau de adevărul d-re ghetto-urile jidănești din 41-44 în Basarabia. În fine, toată atenția-i pe așa zisa grupare antiromânească, formată cel mai mult probabil din 3-4 oameni care lucrează o săptămână pentru un spray ;))
Grupare rusă patriotică moldovenească, un întreg calambur. Niște analfabeți frustrați că se începe reromânizarea Basarabiei.

Anonim spunea...

Mă doare în pulă de idioţii ăştia, unirea e aproape ! :D

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: