Irina Loghin luptă pentru viaţa lui Valeriu Matei

24 martie 2011
Irina Loghin luptă pentru viaţa lui Valeriu Matei


Presa din România scrie că Irina Loghin este amfitrioana unei gale cu strângere de fonduri pentru ajutorarea scriitorului basarabean Valeriu Matei, fost deputat şi lider de partid, diagnosticat cu ciroză hepatică.

Potrivit ziarului „Libertatea”, evenimentul va avea loc vineri, 25 martie, la un restaurant din Otopeni. Valeriu Matei necesită o intervenție chirurgicală pentru transplant, care este extrem de costisitoare.

Scriitorul Valeriu Matei s-a născut la 31 martie 1959 în comuna Cazangic, Jud. Lăpușna din Republica Moldova. El se numără printre protagoniştii evenimentelor din 1987 de la Uniunea Scriitorilor din Moldova, care pun începutul Mișcării de renaștere natională. În mai 1989, scriitorul participă la crearea Frontului Popular din Moldova, fiind membru in Consiliu și în Biroul Permanent, precum și purtător de cuvânt al formațiunii.

Alături de Irina Loghin vor mai milita pentru strângerea fondurilor necesare actorul Eusebiu Ștefănescu și interpreta Maria Gheorghiu. Programul include și o serată literară cu prilejul sărbătoririi unirii Basarabiei cu România. www.arena.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: