Dupa 20 de ani, orchestra Teleradio Moldova revine la Bucuresti pentru Ziua Unirii

26 martie 2011

La 20 de ani de la prima prezenta la Bucuresti, Orchestra Simfonica Nationala a Companiei Publice «Teleradio-Moldova» va concerta duminica pe 27 martie, de la ora 19.00, pe scena Salii Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, scrie Cronica Română.

Cele doua ansambluri vor oferi tuturor romanilor un concert extraordinar care se adreseaza romanilor de pretutindeni, in ziua cand, in urma cu 93 de ani, s-a realizat unirea Basarabiei cu Romania. Concertul va fi transmis, in direct, pe posturile Radio Romania si Teleradio Moldova si va intra in circuitul muzical al Uniunii Europene de Radio si Televiziune (UERT), pentru difuzare catre radiourile publice din Europa.

Orchestra «Teleradio Moldova», dirijata chiar de la infiintarea ei de Gheorghe Mustea, va interpreta «Dacofonia nr. 1» de Tudor Chiriac, «Rapsodia I» de Enescu, Concertul nr. 2 pentru orchestra de Gheorghe Mustea (dedicat lui George Enescu) si Simfonia a VII-a in La major de Beethoven. Pentru «Rapsodia romana», Orchestrele de la Chisinau si Bucuresti isi vor uni fortele.

(Sursa: http://www.cronicaromana.ro/ via http://www.zdg.md/ )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: