Ambasada Rusiei blocată !

4 martie 2011


Veteranii razboiului de pe Nistru ameninta angajatii Ambasadei Federatiei Ruse de la Chisinau ca vor bloca accesul pe teritoriul misiunii diplomatice si nu le vor permite nici sa intre, nici sa iasa din cladire.
In acest fel, combatantii solicita ca Ambasada rusa sa intervina pe langa autoritatile de la Tiraspol, pentru ca primarul de Corjova si consilierul local retinuti acum 2 zile sa fie eliberati.
Veteranii cer si Chisinaului sa intervina. Asociatia "Tiras-Tighina" a expediat, astazi, o declaratie Guvernului prin care ii sugereaza sa renegocieze Acordul de incheiere a pacii cu Federatia Rusa din iulie 1992.
"Dupa retragerea fortelor constitutionale din stanga Nistrului, in august 1992, timp de 19 ani conducerea Republicii Moldova nu a facut nimic pentru a stopa aceste actiuni sovine, imperialiste ale autoritatilor autoproclamate", a spus Anatol Caraman, presedintele Asociatiei.
Protestele in fata Ambasadei ruse au inceput inca ieri, dupa ce pe 2 martie primarul din Corjova, Valeriu Mitul, si consilierul local, Iurie Cotofan, au fost retinuti de militia transnistreana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: