Al treilea război mondial? NATO intervine în Libia în următoarele ore

18 martie 2011
NATO ar putea interveni militar în Libia

Posibile raiduri aeriene în Libia. NATO ar putea interveni în spaţiul aerian din Libia în câteva ore, planurile militare fiind deja făcute. Informaţia a fost confirmată vineri dimineaţă şi de către purtătorul de cuvânt al guvernului francez, care a spus că va avea loc o intervenţie "în curând", fără a preciza care vor fi ţintele.


O posibilă intervenţie militară în spaţiul aerian din Libia ar putea ave loc în câteva ore. ONU a aprobat o intervenţie militară. NATO nu are voie să intervină şi terestru, dar poate distruge din aer ţintele de la sol.

" Nu se pune problema să facem ceva la sol. Este foarte clar. Alternativa, aceasta decurge direct de la sursă: efectiv, utilizarea forţei aeriene ", a declarat ministrul francez de externe, Alain Juppe, sosit la New York pentru a încerca să convingă ţările membre din Consiliul de Securitate să autorizeze un recurs la forţă contra armatei colonelului Muammar Gaddafi.

Loviturile vor avea loc " în curând", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez Francois Baroin la postul de radio RTL, afirmând că nu doreşte să precizeze pentru moment exact "când, cum şi câte ţinte, sub ce formă".

Raidurile aeriene vor fi probabil efectuate de SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada.

Potrivit Eurocontrol, Libia şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele civile străine, "până la noi ordine".

Libia a avertizat joi că orice intervenţie militară străină va periclita traficul aerian şi maritim în zona mediteraneană, ameninţând că va ataca atât ţinte civile, cât şi militare ca răspuns la acţiunea comunităţii internaţionale.

Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a declarat vineri că ţara sa nu se teme de rezoluţia ONU ce autorizează acţiunea militară împotriva Libiei, relatează Al Arabiya.

Forţele loiale liderului libian Muammar Gaddafi bombardau vineri oraşul Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli şi controlat de opoziţie, după o noapte de tiruri cu armament greu, a anunţat un purtător de cuvânt al rebelilor.

Gaddafi cere un armistiţiu cu rebelii.

4 comentarii:

Anonim spunea...

lumea nu are cu ce se ocupa !

Sergiu spunea...

:( trist oameni buni, trist

Dragoș Galbur spunea...

Petrolul face legea ;)

Malman spunea...

De unde luati asa informatii "veridice"? Mai dati-va seama ce publicati... NATO v-a interveni numai in caz daca situatia v-a scapa de sub control pentru a opri agresiunile regimului autoritar asupra poporului libian si tinta lui vor fi punctele strategice a lui Gadafi.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: