Ajuns la Chișinău, Biden va fi păzit de 3000 de poliţişti din RM şi 100 din SUA

8 martie 2011

Securitatea vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în cadrul vizitei sale la Chişinău, va fi asigurată de 3 mii de poliţişti moldoveni şi angajaţi ai Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, dar şi de 100 de persoane din serviciile speciale americane.

Informaţia a fost făcută publică de către ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu.

Potrivit ministrului, la 11 martie curent, atunci când vicepreşedintele american va sosi în ţară, vor fi impuse mai multe măsuri de securitate, printre care şi redirecţionarea transportului pe unele artere din capitală.

„Poliţia recomandă şoferilor să ocolească zona centrală a oraşului, iar posesorilor de arme să renunţe la portul acestora, mai ales în zona centrală a Chişinăului. Accesul în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, acolo unde Biden va ţine discursul, va fi liber, dar precedat de un şir de controale”, a precizat Roibu.

Acesta a remarcat că odată intrate în perimetrul scuarului, persoanele nu vor avea posibilitatea să iasă până la finalul manifestaţiei.

Totodată, ministrul Roibu spune că în acest sens nu vor fi cheltuite surse suplimentare, iar spaţiul aerian al Republicii Moldova nu va fi blocat.

În această noapte urmează să ajungă în ţară 50 de agenţi ai securităţii americane, cât şi maşinile care îl vor transporta pe Joe Biden prin Chişinău.

Oficialul american se află într- un turneu european, iar Republica Moldova este ultima ţară vizitată de vicepreşedintele SUA.

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: