Paul Goma: ”Istoria Moldovei” fabricată de ocupanți

22 februarie 2011
Goma P
A fost în firea lucrurilor bolşevice să fie agresată şi istoria teritoriului ocupat de ruşi. Dacă au încercat să falsifice istoria proprie, a ruşilor, cum să lase neatinsă istoria altor comunităţi ne-slave, neruseşti – aici, în vestul europei: a Estonienilor, a Letonilor, a Lituanienilor, ocupate, martirizate tot în 1940?
Manevrele kremlineze, în atacul asupra limbii române au copiat abuzurile geografice: După ce au hăcuit teritoriul Basarabiei, “dăruind” Bucovina de Nord, Basarabia de Nord şi Basarabia de sud frăţiorilor ucraineni, Sultanatul de la Kremlin a împărţit şi locuitorii ocupaţi în două categorii… distincte: moldoveni în ce mai rămăsese din Basarabia, români în hălcile azvârlite ca la câini Ucrainei. Fiecare dintre aceştia – nu de puţine ori rude, ori vecini – “beneficiau” de statute diferite – românii treziţi în Ucraina (bine că nu ca mulţi alţii în Kazahstan!) fiind… minoritari!
Dar agresiunea împotriva Istoriei noastre a Românilor a continuat, prin falsificarea ei, prin minciuni, prin calomnii, prin batjocorirea personajelor care făcuseră istoria, prin ridiculizarea, sau chiar negarea unor evenimente care avuseseră loc, însă, după cum spune George Orwell, comunistul care deschisese ochii asupra comunismului, în Spania, în 1936: “Bolşevicii ruşi inventează istoria, nu doar cea trecută, ci şi pe cea care încă nu s-a întâmplat.
Scopul ocupanţilor ruşi: să ne fure hârtiile! Ei au anticipat metodele proxeneţilor, a peştilor de cea mai joasă extracţie: după ca au pus laba pe câte o tânără femeie îi confiscă paşaportul! Fiinţa omenească lipsită de identitate nu se mai poate apăra, nu-şi mai poate revendica nici libertatea, nici trupul, nici sufletul: a devenit sclavă în jumătate de ceas – noi, Basarabenii şi Bucovinenii de Nord am avut, în 1940… “24 ore ruseşti” pentru a ne refugia pe malul drept al Prutului, numai că fraţii noştri, vecinii noştri, colegii noştri, evreii ne-au atacat cu pietre, cu ciomege, ne-au batjocorit “botezîndu-ne” din oalele de noapte păstrate de cine ştie cât timp, ne-au zmuls boccelele, valijoarele urlînd că acela sunt furate de la gura narodului truditoresc.
După care trebuşoară s-au aşternut pe munca de răspundere a sovietizării şi a Istoriei Basarabiei (dar şi a României, în care totul era faşist, mistic, antisimit).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: