Imagini șocante. Masacrul din Libia

27 februarie 2011
Cadavrele a sute de manifestanţi se află într-o groapă comună de pe o plajă din Tripoli, arată imagini publicate pe internet.
Cadavrele a sute de manifestanţi se află într-o groapă comună de pe o plajă din Tripoli130 de militari libieni au fost executaţi pentru că au refuzat să deschidă focul asupra manifestanţilor antiguvernamentali, a anunţat Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului (IFHR).
O întregistrate video arată cadavrele a circa 130 de militari cu mâinile legate la spate. Soldaţii au fost executaţi la al-Baida, în apropiere de oraşul Benghazi, din estul ţării.
Informaţiile intervin în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi militari par să refuze să respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.
Informaţiile din Libia arată că zona controlată de Muammar Gaddafi se micşorează, iar opoziţia îşi consolidează rezultatele.Martorii oculari au declarat că Tripoli este împânzit de forţele pro-Gaddafi, iar în suburbii sunt desfăşurate tancuri. Unele imagini sugerează că un oraş aflat la 50 kilometri vest de capitală a fost cucerit de forţele antiguvernamentale. Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a apărut însă miercuri la televiziune, spunând că "totul este normal".
Localnicii din Benghazi, oraş libian controlat de protestatari, i-au întâmpinat cu urale pe primii jurnalişti străini care au intrat în oraş, relatează CNN. S-au auzit focuri de armă, dar numai în semn de celebrare. "Când ne-au văzut, au explodat în urale şi aplauze. Oamenii spuneau 'Mulţumesc' în engleză", a povestit Ben Wedeman de la CNN.
Bărbaţi în jur de 20 de ani păzesc oraşul înarmaţi până în dinţi. "Sunt entuziaşti, sunt dedicaţi apărării oraşului. Însă nu au ceea ce au forţele lui Gaddafi: tancuri, avioane, nave de război", a subliniat corespondentul CNN.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt si femei spintecate cu copilul linga ele ? Ca asa se spunea la "revolutia din 89" (a se citi lovitura de stat din 1989 din Timisoara....ropi comune, etc....cadavre nenumarate...etc...Acelasi scenariu, nici o noutate

Anonim spunea...

Mda....macar aici i-au ingropat in gropi comune, cu ciment, foarte civilizat...In Romanian, dupa lovitura de stat din 89 i-au dus la crematoriu direct....Evident, nu a fost nimeni gasit vinovat...si nu va fi nimeni gasit vinovat....Dupa 20 de ani...asta e....Acelasi scenatiu si in Libia, produs acum de Internet, inainte era radio Europa Libera....

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: