Ghimpele din coasta ruşilor

24 februarie 2011
Ghimpele din coasta ruşilor // VIDEO


Tineri şi neliniştiţi. Liga Tineretului Rus din Republica Moldova revine în forţă! Activiştii ameninţă din nou că vor demonta piatra comemorativă din faţa Guvernului instalată în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului comunist.


Mai mult, de la vorbă au trecut şi la fapte: au batjocorit un simbol sfânt al miilor de deportaţi. Şi pentru a fi mai convingători, tinerii au adus în centrul capitalei un mulaj din carton al monumentului, pe care l-au distrus demonstrativ.

Activiştii ruşi ameninţă că dacă autorităţile nu vor reacţiona la această ultimă avertizare, ei vor trece la acţiuni concrete. De cealaltă parte, liderul Partidului Liberal susţine că monumentul va rămâne neclintit.

Piatra comemorativă pentru victimele comunismului a fost instalată în luna iunie anul trecut. Preşedintele interimar de pe atunci, Mihai Ghimpu, a emis şi un decret prin care a declarat ziua de 28 iunie zi a ocupaţiei sovietice.



5 comentarii:

Anonim spunea...

Nationalistii rusi din Rusia ii considera mizerie pe acestea - pentru ca aceasta Liga e finantata de clanurile evreilor din Moldova si este derijata dupa interesele comunitatii evreiesti.

Anonim spunea...

:-t gata neghiobilor sa dus timpul vostru uitați-vă ce fețe triste aveți... triștilor )))) Piatra va sta deoarece ea se ține de NOI!!! și NOI de Ea!
FORTZA GHIMPU!!!

MIRCEA SULA spunea...

Ocupatilor duceti si faceti ordine in siberia voastra si catre inbecila aia de ucupanta ce armata rusa nea eliberat nea facut independenta pe dracu deportari foamete provocata asta inseamna eliberare

EU spunea...

Sa presupunem (prin absurd) ca am fost sub doua juguri:
1. Jugul Romanesc
2. Jugul Rusesc
Avand o tara mica si slaba sunt nevoit sa-mi aleg un jug (asta e!).
Atunci aleg Jugul Romanesc, cel putin pentru ca Romania nu a ucis sute de mii de oameni nevinovati.

Candva Rusia va plati din plin toate faradelegile!

Malman spunea...

"Candva Rusia va plati din plin toate faradelegile!" Ea si acum plateste din plin. Toate teractele din regiunile Daghestan, Cecenia sin Ingusetia in urma carora au fost nimiciti mii de oameni nevinovati pentru ca Rusia nu poate renunta la intentiile sale expansioniste.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: