Bun venit în România, Nagy Istvan și Vitez Mihaly!

5 ianuarie 2011

Dupa ce i-a vrajit pe basarabeni ca e mare patriot, ca vrea unirea, ca-i place votca, ca nu stiu ce, numai ca sa le ia voturile ca sa-si mai bata joc de noi inca cinci ani, Baselu isi baga picioarele in el de nationalism si ne da un sut in ce n-are Boc (sange in instalatie) si promulga legea anti-romaneasca a educatiei. Cu alte cuvinte nationalismul e bun sa-i tragi presul de sub picioare Prostanacului aka Geoana, dar pe urma il arunci la gunoi, torni benzina din aia scumpita peste el si-i dai foc, ca nu e de bon-ton, nu e european si mai ales nu vrei sa strici relatia cu amanta ta Udemereasca.

Dupa ce clica pedelisto-udemerista si-a batut pe rand joc de pensionari, de militari, de angajatii statului si in general de noi toti, acum a venit randul limbii romane sa fie calcata in picioare. Sub pretextul reformei in educatie, prin prevederi ascunse perfid in textul legii asa cum numai UDMR-ul stie sa ascunda ceva, se legifereaza invatarea geografiei si istoriei Romaniei in limba maghiara! Probabil si a chimiei, algebrei, geometriei si trigonometriei. Chiar cum s-o zice la H2SO4 in maghiara?

Poate pentru unii este ceva normal, poate se va spune ca au si copiii maghiari dreptul sa invete cate ceva in limba lor materna. Normal ca au! Dar oare chiar crede cineva ca UDMR, PD-L, Curtea Constitutionala sau Baselu s-a gandit la drepturile copiilor maghiari din Romania? S-au gandit ei oare ca acesti copii oricum nu stapanesc prea bine limba romana pentru ca in zonele unde se vor aplica aceste prevederi legale - Harghita si Covasna in special - limba romana este ocolita ca ciuma? S-au gandit ei oare ca acesti copii peste 5-10 ani cand termina scoala cu geografia, istoria si probabil si “limba romana” in limba maghiara, impinsi de saracia zonei in care traiesc vor trebui sa-si caute de munca in afara judetului, cel mai probabil in localitati populate majoritar de romani, unde CUNOASTEREA LIMBII ROMANE ESTE OBLIGATORIE LA ANGAJARE?!?! S-au gandit pe dracu sa-i ia. Cine ii va indemna pe tinerii maghiari sa mai invete si limba romana PENTRU A SE INTEGRA IN SOCIETATE, atata timp cat liderii comunitatilor maghiare in frunte cu presedintii de consilii judetene, adica oameni care ocupa functii de demnitate publica in Romania, alearga ca turbati sa-si ia cetatenie maghiara dovedind o lipsa totala de respect fata tot ce inseamna romani, romanitate, Romania, automat si fata de limba romana? Nimeni!

Prin aceasta lege nu s-a dat dreptul, asa cum ar crede cineva, de a invata geografia si istoria in limba materna, de a le spune pe nume in limba ta lui Stefan cel Mare sau lui Mihai Viteazul (asta daca nu stiati cine sunt cei din titlu), ci s-a condamnat la moarte limba romana in Harghita-Covasna! Dar tot ce este in mintea vietuitoarelor politico-juridice care au redactat, sustinut si promulgat aceasta lege este impartirea ciolanului respectiv a zonelor de influenta in ce a mai ramas din tara asta. Nu interesul romanilor sau al maghiarilor din Romania.

Banu Maracine, sursa: nationalist.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Gargara Partidului UNIC PSD-PNL-KGB(COLOANA a-5-a RUSA de manipulare in masa PCRM-Lupu de peste Prut)
Sa le amintim propagandistilor PSD-PNL-KGB ce a facut Presedintele TUTURUROR ROMANILOR TRaian Basescu pentru NOI,ROMANII basarabeni:

*A promis SCHIMBAREA legii CETATENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a INFIINTZAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIASE RUSESTI(vezi razboiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) si NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATA CRIZA din Tara Mama,le-a oferit.
*A initiat INTERCONECTAREA retelelor de GAZE si CURENT ELECTRIC peste Prut SCAPAND Basarabia de SANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze si curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMANIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPATIE din Basarabia.
*A introdus in Strategia de Aparare a ROmaniei PERICOLUL prezentei ARMATEI RUSE DE OCUPATIE si si-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR in caz ca Basarabia CERE AJUTORUL.
*A infiintat in Tara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBANDIREA CETATENIEI ROMANESTI.
A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENTESTI.
*A obtinut MARIREA BURSEI pentu STUDENTII ROMANI basarabeni
*A avut grija ca MII DE COPIII ROMANI basarabeni sa se bucure de TABERELE din Tara Mama(litoral,delta,munti)
*A sprijinit LICEELE ROMANESTI din Transnistria
*A trimis in Basarabia zeci de jandarmi si pompieri cu toate echipamentele necesare si astfel au fost salvati sute de ROMANI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Tarii Mama ROMANIA 500 de TIR-uri cu materiale de constructie pentru a reface pana in iarna 1000 de case distruse sau avariate
*Chiar acum cand scriu ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grau,faina,zahar si ulei de gatit au ajuns la Obileni la sarmanii ROMANI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL in urma catastrofei inundatiilor!
*Tara Mama plateste CEL MAI MARE PRET DIN LUME pentru gazele rusesti(peste 500 de dolari mia de metri cubi fatza de 150 cat plateste Basarabia acum).Este UN PRET POLITIC pentru ca Presedintele Basescu NU VA ABANDONA NICIODATA Basarabia in ghearele Calailor OCUPANTI RUSI!!!

Cat despre dreptul de a studia in limba bozgorilor...Numai naivii mai cred in gargara tip Vadim Tudor.Un slugoi KAGHEBIST carew a avut un simngur rol,sa dezbine electoratul si a-i asigure lui IliciKGB 3 mandate.Ghinionul MANIPULATORILOR PSD-PNL-KGB este ca ROMANII basarabeni au terminat licee si facultati in Tara Mama ROMANIA.
Asa ca mai usor cu MANIPULAREA clocita in laboratoarele MOSCOVEI.
Gata!
Nu mai merge!

Anonim spunea...

Bravo D-nule galbur:P

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: