Basarabenii din Toronto și-au ajutat frații de acasă

10 ianuarie 2011
O noua pagina din frumoasa traditie a "Minunilor de Craciun" derulate de basarabenii din Canada s-a inregistrat cu prilejul sarbatorilor de iarna ce tocmai s-au incheiat, in urma actiunii demarate de Moldova Canada Link, comunitatea basarabenilor din Ontario, prin intermediul careia frati de acasa au primit daruri de Craciun, transmite Romanian Global News, care citeaza organizatia basarabeana.
Evenimentul a avut succes datorita receptivitatii si generozitatii sporite a comunitatii, dar si a experientei de organizare acumulate in timpul "Minunilor" din trecut.

Anul acesta MCL a reusit sa acumuleze fonduri de la 75 de persoane in suma totala de $2'825. Este un numar record atat ca participare, cat si ca donatii oferite. Astfel proiectul „Minunile de Craciun" a reusit sa bucure 40 de copii de la doua orfelinate, satele Rezina si Cisinauti, ambele raionul Rezina, Republica Moldova.
Ziua "Minunilor" a fost plina de distractie, experiente noi, surprize placute, emotii frumoase, clipe deosebite si cadouri delicioase de la Mos Craciun. Copiii au avut o calatorie si o sarbatore de vis: ei au vizitat Chisinaul de Sarbatoare, au facut o promenada pe Aleea Clasicilor, Bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant, bustul Poetului Grigore Vieru, unde copiii au cantat colinde si au recitat poezii; au mers la pizzerie si la McDonald's, la cinematograful "Patria" unde au vizionat filmul "Magia Bradului"; au mers de asemenea la Teatrul de Opera si Balet unde au vizionat pentru prima oara traditionala pieasa de Craciun „Spargatorul de Nuci"; copiii de asemenea au avut ocazia sa vada cei mai mari si mai frumos impodobiti brazi de Craciun.

Copiilor li s-au adresat un cald "Bun Venit!" si felicitari cu ocazia sarbatorilor de iarna din partea Maestrului de Balet, Artist Emerit al RM, Dl Mihail Caftanat si a Scriitorului Iulian Filip care le-a recitat copiilor poezii proprii si le-a daruit carti.

In prezent din fondurile acumulate au fost cheltuite $1'000. Cu diferenta ramasa urmeaza sa se mai organizeze un act de caritate pentru copiii orfani fie de Pasti sau de Ziua Copiilor - 1 iunie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: