Rusia se implică în negocierile politice de la Chișinău

4 decembrie 2010
Rusia se implică în negocierile de la Chișinău
Șeful administrației prezidențiale ruse, Serghei Narîșkin, vine astăzi la Chișinău ca să se întâlnească cu liderii partidelor parlamentare. Agenda întâlnirilor încă nu este cunoscută, se știe doar că liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat nu va avea o întrevedere cu oficialul rus.

Precizăm că vizita lui Narîșkin are loc în contextul în care cele patru partide care au acces în Parlament se află în discuții pentru crearea unei coaliții de guvernare. Ieri liderii PL, PLDM și PD s-au întâlnit cu ambasadorul SUA din R. Moldova, Asif Chaudry.
Analiști politici consideră că scopul acestei vizite este de a influența negocierile în vederea creării unei coaliții prietenoase Rusiei.”Cel mai probabil Narîșkin va face unele sugestii liderilor de la Chișinău. Nu se știe însă în ce măsură aceștia vor ține cont de ele”, afirmă Anatol Țăranu.
Menționăm că în august, curent, aflat într-o vizită la Moscova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Serghei Narîșkin. De asemenea, aceștia s-au întreținut și în august 2009, atunci când a fost creată Alianța pentru Integrare Europeană.

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: