Ilie Cazac, maltratat, ca să spună că a trădat şi a spionat

21 decembrie 2010
Ilie Cazac este bătut, înjosit şi încătuşat ore întregi pe zi, ca să dea mărturii video. Stela Surchicean, mama tânărului susţine că ultima dată când l-a văzut, băiatul avea mâinile învineţite de la cătuşe. «20 de zile a fost ţinut într-o celulă, fără lumină, apă şi mâncare, pentru că n-a dorit să facă declaraţii care ar susţine vinovăţia sa», spune femeia, care l-a vizitat pe 18 octombrie, ultima dată.

Cu lacrimi în ochi, mama lui Ilie Cazac a spus că s-au împlinit deja nouă luni de când fiul său este în detenţie, iar autorităţile de la Chişinău nu au reuşit să facă nimic. «Cum poate un cetăţean moldovean, să fie arestat în Moldova, la Varniţa, de miliţienii transnistrieni?», se întreabă Alexandru Viniţchi, tatăl lui Ilie Cazac. Părinţii afirmă că abia peste şase luni au aflat modalitatea cum a fost arestat fiul lor: a fost încătuşat, după care i s-au plasat în buzunar documente.

Stela Surchicean este alarmată de situaţia creată, mai ales după condamnarea jurnalistului Ernest Vardanean. «Lui Ilie i-au spus miliţenii că va sta mult timp închis, mai mult decât Ilaşcu, fiindcă a comis fapte mai grave», povesteşte mama băiatului.

Părinţii s-au adresat autorităţilor de la Chişinău, organismelor internaţionale, precum şi Federaţiei Ruse, să se implice în soluţionarea acestui caz. Amintim că Ilie Cazac, angajat al Inspectoratului Fiscal Tighina, a fost arestat pe 19 martie de către serviciul de securitate de la Tiraspol. El este acuzat de înaltă trădare şi spionaj în favoarea R. Moldova şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

sursa: www.zdg.md

2 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Trăim în cel mai impotent stat din lume cu cei mai impotenți politicieni. :-/

Anonim spunea...

jucam o piesa de teatru unde suntem manipulati...cum le place lor..!! alte masti aceeasi piesa

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: