Adevărul revine după mai bine de 70 de ani în Basarabia

8 decembrie 2010
Recunosc că de o bună vreme cumpăr mult mai rar ziare. Se datorează mai multor factori printre care lipsa tot mai acută a comentariilor imparțiale, a articolelor de investiagație profesioniste și a articolelor pe teme sociale, care să le prevaleze pe cele politice bazate în mare parte pe declarații și zvonuri. Astăzi în chioșcurile de presă am observat o noutate. A revenit în Basarabia după mai bine de 70 de ani ziarul Adevărul. Salut lansarea cotidianului în Republica Moldova în speranța că această publicație va da dovadă de verticalitate, acuratețe și bun simț.
Am citit cu atenție articolele Mafia taximetriștilor,  Găgăuzia, ținutul unde româna e limbă străină și editorialele comentatorilor Vitalie Ciobanu și Aureliu Cornescu. Echipa editorială am observat este una cunoscută cititorilor de ziare din Republica Moldova, cu nume ca Alina Țurcanu, Valentina Basiul, Anastasia Nani sau Andrei Loghin. Aceștia și alți ziariști moldoveni vor activa împreună cu jurnaliști din România, astfel încât ne așteptăm la o schimbare de stil în presa scrisă de la noi.
O curiozitate pentru mine a fost să aflu că ziarul va fi tipărit la Iași, România. Cel mai probabil alegerea s-a făcut din raționamente comerciale, însă consider că e o decizie înțeleaptă și ca măsură de protecție față de cenzurarea din partea tipografiilor așa cum s-a întâmplat de mai multe ori cu ziare notorii din Republica Moldova.
Echilibru și imparțialitate este motto-ul declarat de redacția Adevărul Moldova în primul număr al cotidianului. Urarea mea este ca acest motto să-l păstrați chiar și atunci când echilibrul și imparțialitatea nu vor fi considerate  virtuți.

1 comentarii:

Anonim spunea...

niciodata presa de main-stream nu va fi verticala! adevarul in romania este un ziar de rahat, vandut ca toate celelalte ziare mari!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: