Vladimir Țurcan urma să facă dezvăluiri șocante despre evenimentele din 7 aprilie 2009

21 noiembrie 2010
Liderul PMU, Vladimir Țurcan, a fost rănit ieri seara într-un accident rutier. Viața lui este în afara oricărui pericol, spun medicii
Ieri seara, liderul PMU Vladimir Ţurcan a fost grav rănit într-un accident rutier care s-a produs când acesta se întorcea de la Bălţi. Ştirea a fost confirmată de colega de partid a lui Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al PMU, Ludmila Belcencova, fosta realizatoare a unor emisiuni la NIT în care era elogiat PCRM şi liderul acestuia V. Voronin. Într-un text postat pe reţeaua de socializare Facebook, Belcencova afirmă că şoferul lui V. Ţurcan a fost orbit de farul unei maşini care venea în întâmpinare, automobilul a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat. Un alt reprezentant al PMU, Stanislav Scrieţchi a precizat că „starea lui Vladimir Ţurcan este gravă”.

Poliţia este zgârcită la informaţii. Ceea ce se cunoaşte cu certitudine la ora actuală e că maşina care a provocat accidentul nu a fost identificată, fiind dată în căutare de poliţia rutieră. Aceasta lasă loc pentru speculaţii de tot felul. Astfel, una din versiunile privind accidentul, versiune care parvine din unele cercuri apropiate comuniştilor constă în aceea că accidentul ar fi „mâna lui Voronin şi Tkaciuk. Potrivit acestor speculaţii, Vladimir Ţurcanu s-a fi pregătit să iasă săptămâna viitoare la o conferinţă de presă pentru a face mai multe declaraţii şi dezvăluiri şocante despre liderii PCRM. Una dintre aceste dezvăluiri ar viza adevărul despre evenimentele din 7 aprilie 2009 şi rolul pe care l-a jucat în aceste evenimente personal liderul PCRM, V. Voronin. Reiese că accidentul ar fi fost organizat de gruparea din fruntea PCRM pentru a-l împiedica pe Ţurcan să vorbească.

Deocamdată, acestea sunt simple speculaţii, versiuni neconfirmate prin probe, dar ele nu pot să nu fie luate în serios în situaţia când întreaga campanie electorală a comuniştilor este construită pe intoleranţă neagră şi ură patologică împotriva oponenţilor lor politici. Precum se ştie V. Ţurcanu, membru marcant al PCRM, a abandonat formaţiunea în semn de protest faţă de politica promovată de PCRM în ultimii ani. PCRM a mai fost abandonat de alt membru marcant, V. Stepaniuc, de fostul preşedinte al legislativului M. Lupu şi L. Belcencova, jurnalistă la NIT, televiziunea comuniştilor.

Investigaţiile poliţiei vor dezvălui, sperăm, adevărul, dar nici versiunea de mai sus nu trebuie aruncată la coşul de gunoi. Ba dimpotrivă, în situaţia când PCRM se prăbuşeşte în sondaje şi riscă să ia un scor extrem de prost, ura comuniştilor faţă de oponenţi, în special faţă de „trădătorii PCRM” devine oarbă iar acţiunile lor incontrolabile şi extrem de periculoase. Să ne amintim în context şi de cei „zece paşi„ propuşi de Tkaciuk lui Voronin, care conţin acţiuni războinice împotriva oponenţilor politici ai comuniştilor.

Pentru a se evita şi alte „accidente stranii” credem că nu numai liderii partidelor din Alianţă, dar şi foştii colegi ai lui Voronin – M. Lupu, V. Stepaniuc, L. Belcencova sunt în drept să ceară protecţie din partea statului. Paza bună trece primejdia rea, spune un proverb, iar accidentul în care a nimerit V. Ţurcanu ne dovedeşte că „primejdia rea„ îi poate paşte pe toţi oponenţii lui Voronin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: