Rusia nu-și retrage trupele de ocupație. Lavrov îi răspunde indirect lui Merkel în problema transnistreană

17 noiembrie 2010

Retragerea trupelor ruseşti din Transnistria ar duce la reizbucnirea războiului secesionist. Declaraţia a fost făcută de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează postul de radio „Golos Rossii", citat de junal.md, preluat de Romanian Global News.


Declaraţia oficialului rus vine la câteva zile după ce preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, i-a trimis o scrisoare secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în care îi cere să susţină retragerea trupelor ruse de menţinere a păcii de pe teritoriul R.M.

„Deși au trecut 20 de ani de la proclamarea independenței RM și deși Rusia s-a angajat să-și retragă forțele armate de pe teritoriul țării noastre, acestea se află și acum în RM, violând astfel normele de drept internațional și constituția RM", a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unui briefing.

Potrivit Presedintelui Ghimpu, trupele Rusiei pe teritoriul RM nu doar că sunt „un pericol pentru securitatea cetățenilor", dar și subminează eforturile comunității internaționale în tentativele de soluționare a conflictului transnistrean pe cale pașnică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: