Prezență-record: Aproape 7.000 de moldoveni au votat în România până la ora 17.00

28 noiembrie 2010

Aproape 7.000 de cetateni molodveni si-au exprimat votul in cele 8 sectii deschise in Romania, pana la ora 17.00, a declarat pentru HotNews.ro ambasadorul Iurie Renita.​ Potrivit acestuia, este deja un record de participare, in conditiile in care cea mai numeroasa prezenta la vot a moldovenilor in Romania a fost de 5.000 in total, iar in acest moment mai sunt aproape 4 ore de votare.
Ambasadorul Republicii Moldova a spus ca la cele doua sectii de vot din Bucuresti -de la Ambasada si de la Consulat – sunt cozi si in acest moment, in ciuda vremii mai putin prietenoase, iar acelasi lucru se intampla si la Consulatul din Iasi.
Iurie Renita a remarcat prezenta record la votul in sectiile deschise in Romania si a spus ca asteapta in continuare cetatenii moldoveni la vot. In cazul in care cozile vor exista si la ora 21.00, ora inchiderii urnelor, exista posibilitatea prelungirii cu doua ore a programului de votare, ceea ce ar si urma sa faca. Prin urmare, mai sunt cel putin trei ore si jumatate ore in care cetatenii moldoveni se mai pot prezenta la urme.
Ambasadorul a remarcat o prezenta foarte numeroasa a studentilor moldoveni la vot, aratand ca in Bucuresti, cel putin la Ambasada, s-au prezentat nu numai studenti din capitala, ci si din Targoviste, Craiova sau Bacau.
Diplomatul moldovean a precizat ca nu au existat nereguli in procesul de votare de pana acum, singurul aspect negativ fiind ploaia diin Bucuresti, care insa nu i-a descurajat pe moldoveni sa astepte pentru a-si exprima optiunea electorala la urne.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: