În ajunul alegerilor în Moldova au intrat câteva zeci de cetățeni georgieni foarte dubioși

26 noiembrie 2010
Agenția comunistă de știri Omega, prezintă o informație destul de interesantă, care vine să confirme spusele mele precum că la Chișinău se pregătesc lucruri necurate imediat după alegeri. Potrivit informaţiilor oferite agenţiei OMEGA, joi, 25 noiembrie, în ajunul alegerilor parlamentare din Moldova, la Chişinău au venit 32 de cetăţeni ai Georgiei. Scopul vizitei declarat oficial de cetăţenii georgieni a fost “observarea alegerilor“. Din lista celor sosiţi se observă că majoritatea lor sunt persoane tinere.

Anterior, ziarul “Moldavschie Vedomosti“ a comunicat despre pregătirea în Moldova a provocărilor şi dezordinilor în masă după alegerile din 28 noiembrie. Potrivit informaţiei publicate, în Moldova mai mult de o lună activează un grup de specialişti “care elaborează scenariul pentru organizarea dezordinilor în masă în cazul în care la alegeri vor câştiga partidele orientate spre colaborarea cu Rusia“.

Ziarul mai specifica că în luna octombrie în Moldova a venit preşedintele Comitetului pentru apărare şi securitate naţională a Parlamentului Georgiei, Gheorghii Targamadze, care “în mod secret, lucrează în staff-ul electoral al unuia dintre liderii Alianţei pentru Integrare Europeană“. “La indicaţia serviciilor speciale ale SUA şi cu susţinerea Preşedintelui Georgiei, Mihail Saacaşvili, Gheorghii Targamadze pregăteşte la Chişinău un scenariu de organizare a dezordinilor în masă în cazul în care la alegerile parlamentare vor câştiga forţe politice orientate spre colaborarea cu Rusia“, comunică “Moldavschie Vedomosti“.
Gheorghii Targamadze este cunoscut pentru calitatea sa de specialist-provocator la alegerile prezidenţiale din Ucraina, când a organizat venirea în ţară a circa 200 de militanţi georgieni cu scopul de a destabiliza situaţia în cazul victoriei lui Victor Ianucovici.


Anterior, publicaţia oficială a Guvernului Rusiei “Rossiiskaia gazeta“ anunţa că în Moldova ar putea fi implementat scenariul georgian din alegerile repetate ale lui Saakaşvili, “când cu acordul tacit al observatorilor europeni şi americani au fost reprimate cu brutalitate protestele opoziţiei şi au fost închise instituţiile media de opoziţie“. Ziarul se bazează pe aceste presupuneri, scriind cu siguranţă că “Premierul Vladimir Filat este consiliat în actuala campanie de polit-tehnologi americani şi georgieni“.

Organele responsabile din Moldova nu au reacţionat în nici un fel la informaţia difuzată în Moldova privind pregătirea unui scenariu de forţă pentru menţinerea la putere. Directorul Serviciului Informaţii şi Securitate al Moldovei, Gheorghe Mihai, nu a oferit nici un răspuns la interpelarea oficială a deputatului comunist Mark Tkaciuc, privind o posibilă ameninţare a securităţii naţionale a Moldovei.

PS: S-a cam tensionat situația în ultima vreme la Chișinău și nu vorbesc de campanie electorală.

13 comentarii:

Cezar Salahor spunea...

io adus saakasvili? :)) :D

Dragoș Galbur spunea...

eu n-aș râde

Marina Marincka spunea...

Da ce? in SUA ilegalii au dreptul sa voteze - illegal(desigur) si de mai multe ori (70) cu ajutorul ACORN (de alegerile lui Obama)
De aceia administratia Democrata - asa de tare ii apara pe ilegali in SUA.. si incearca sa treca DREAM ACT-ul

De ce si georgienii sa nu o faca???
Poate alegem si in MD un Obama!

Igor Marcov spunea...

noi am fost vre-o 40 persoane observatori la alegerile ucrainesti..daca haholii ar fi la fel de paranoici precum omega nu ash vedea niciodata in viatza donetzku :)

observatori de obicei is persoane tinere...studenti

Dragoș Galbur spunea...

Igor, da, dar unele din aceste nume au fost implicate in ”oranjevaia revolutia” in Ucraina

Cezar Salahor spunea...

de mai bine de 2 saptamani se cunoaste ca sunt grupuri specializati in manipularea maselor. Rezultatele lucrului lor se vede prin insasi aparitia discutiei despre tensiuni. Este o tema artificiala, pe care au bagat-o usor la comunisti ca sa devina cutie de rezonanta, nu exclud contributia celor de la PCRM, restul reactioneaza la comanda. Conferinta cu cele 30 de asociatii in frunte cu Voievod la fel sunt din scnariu. Depinde cit de serios ii au unii pe niste bufoni. In acest caz cel mai bine sa ignori acuzatiile venite de la niste tipi dubiosi. Asa ca depinde de fiecare cum se va lasa manipulat. Vezi si tu deam :)

Marina Marincka spunea...

По информации ИТАР – ТАСС
«Революция роз» по сценарию Сороса Американский мультимиллиардер Джордж Сорос заявил, что хотел бы повторения грузинской «Революции роз» в государствах Центральной Азии, входящих в состав СНГ, – Казахстане, Киргизии, Таджикистане, Туркмении и Узбекистане. Об этом Сорос сообщил в...
Главная / Архив газеты / 2004-07-22

http://www.gudok.ru/newspaper/detail.php?ID=293629&SECTION_ID&year=2004&month=07

Marina Marincka spunea...

По информации ИТАР – ТАСС
«Революция роз» по сценарию Сороса Американский мультимиллиардер Джордж Сорос заявил, что хотел бы повторения грузинской «Революции роз» в государствах Центральной Азии, входящих в состав СНГ, – Казахстане, Киргизии, Таджикистане, Туркмении и Узбекистане. Об этом Сорос сообщил в...
Главная / Архив газеты / 2004-07-22

Anonim spunea...

concluzii gresite.
diaspora georgiana a conlucrat cu comunistii in md.
la fel cea cecena. (tot prezenti acum in oras)

Dragoș Galbur spunea...

Înseamnă că au venit tot la invitația comilor, iar presa como scrie d-re asta p-u a exclude din start orice colaborare a comilor cu gruzinii? ce incurcat.

helga spunea...

interesant, cum arata fisa de post al functiei "provocator"?

Anonim spunea...

Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă.

Mai mult decat atât, asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie a acestui an. Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”.

Ţinem să precizăm că „Noua Dreaptă” nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza nici un fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent.

Din aceste considerente, rugăm opinia publică să ia în consideraţie că orice „comunicate”, „declaraţii” sau „îndemnuri”, care vor fi difuzate din numele asociaţiei „Noua Dreaptă” sunt false în cazul în care nu vor fi publicate pe site-ul oficial al organizaţiei (www.nouadreapta.md) sau anunţate în mod direct de preşedintele asociaţiei - Vitalie Jereghi.

În acelaşi timp, recomandăm tuturor grupărilor obscure să înceteze utilizarea abuzivă şi ilegală a numelui şi simbolurilor asociaţiei „Noua Dreaptă”. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ataca aceste acţiuni în instanţele de judecată.

Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”

Spiritus spunea...

@Marina Marincka: esti un provocator de joasa speta. "in SUA ilegalii au dreptul sa voteze". De unde ai scos aceasta minciuna sfruntata ? Tu ai calcat vreodata in a America in timpul alegerilor sa vezi cum e ? Nu mai imprastia minciuni de astea de doi lei. Cred ca confuzi grav Pederatia Rusa cu US.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: