Alegătorii din Corjova vor vota la primăria din Cocieri

23 noiembrie 2010


Alegătorii din satul Corjova, raionul Dubăsari, vor vota în cadrul alegerilor din 28 noiembrie în incinta primăriei din satul vecin Cocieri. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a luat această decizie, “ţinînd cont de faptul că, pe parcursul ultimilor ani, autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol au blocat prin diverse metode participarea alegătorilor din această localitate la scrutine”, informează OBSERVATOR, cu referire la decizia CEC.
Anterior, consiliul electoral din Corjova a decis să schimbe incinta secţiei de votare de la liceu la gimnaziul din localitate. CEC a anulat însă această decizie, hotărînd ca secţia să fie constituită în Cocieri.
La şedinţa de astăzi, Comisia Electorală Centrală a confirmat prin decizii modificările în listele electorale a opt formaţiuni antrenate în cursa pentru legislativ. Astfel, cu numărul doi pe lista Partidului Democrat va figura omul de afaceri Vladimir Plahotniuc, preşedinte al consiliului de administraţie al “Victoriabank” şi vicepreşedinte al consiliului de administraţie al “Petrom Moldova”.
Liberal democraţii l-au exclus pe Călin Vieru de pe locul 27, iar ministrul de Stat Victor Bodiu a fost inclus pe locul 36.
Tot la şedinţa sa de astăzi, CEC a mai aprobat desfăşurarea unui exit poll pe lîngă cel comandat de Publika TV. Acesta va fi efectuat de 258 de operatori angajaţi de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA.
Solicitat de OBSERVATOR să comenteze incidentul în care a nimerit candidatul comunist Artur Reşetnicov, secretarul CEC, Iurie Ciocan, a spus că aşteaptă informaţii de la Ministerul de Interne, deoarece incidentul nu are tangenţă directă cu Codul Electoral.
Comisia a acreditat mai mulţi observatori naţionali şi internaţionali, precum şi jurnalişti străini care vor monitoriza desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate pe 28 noiembrie.
sursa: OBSERVATOR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: