Ne era teamă că nu vom putea scoate filmul din ţara lui Voronin

17 octombrie 2010
Producătorii comediei „Nuntă în Basarabia”: Ne era teamă că nu vom putea scoate filmul din ţara lui Voronin
Dan Raţiu, producătorul filmului care a avut premiera în această toamnă în România şi în Republica Moldova, îşi aminteşte despre momentele de la filmările peliculei, începute, în 2008, în Chişinău, încă pe vremea guvernării comuniste a lui Voronin.

„Nuntă în Basarabia", un film despre diferenţe culturale între români şi alţi români, a fost filmat în întregime în Chişinău, în anul 2008, când basarabenii erau conduşi de comunişti. „Am obţinut toate autorizaţiile fără probleme. Singurul lucru de care ne era frică era că nu vom putea scoate pelicula din Moldova", a povestit Dan Rţiu, producătorul filmului. Acesta spune că singurele momente în care a simţit că este într-o ţară guvernată de seceră şi ciocan au fost cele în care erau „protejaţi" de miliţieni în timpul filmărilor. „Dar nu ne-au spus niciodată nimic. Pur şi simplu stăteau acolo şi ne urmăreau".

Raţiu mai spune că, dacă ar fi rămas Voronin la putere şi astăzi, premiera filmului „Nuntă în Basarabia" ar fi avut loc oricum. „Poate că filmul ar fi avut impact şi mai mare dacă rămânea Voronin. Poate că nu rula atâta timp, dar rula oricum", a mai spus Raţiu.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: