Kuzmin: Rusia nu-şi poate retrage armata din Transnistria

23 octombrie 2010

Kuzmin: Rusia nu-şi poate retrage armata din Transnistria
Rusia nu-şi poate retrage armata din Transnistria, aşa cum prevede acordul semnat la summit-ul OSCE de la Istanbul din 1999, deoarece timpurile s-au schimbat. Declaraţia aparţine ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin, citat de agenţia de ştiri Infotag.

"În 1999 erau cu totul alte realităţi, iar retragerea trupelor ruseşti a devenit imposibilă. Aceasta nu este o ocupaţie a teriroriului sau un şantaj militar, ci o garanţie că acest conflict nu va răbufni din nou", a accentuat Kuzmin. 

Amintim că pe 21 octombrie, s-au împlinit 16 ani de la semnareas Acordului moldo-rus cu privire la retragerea forţelor militare ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Cu această ocazie, preşedintele interimar al Republicii Moldova a cerut retragerea imediată, ordonată şi completa a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. 

Prevederile acordului semnat la 21 octombrie 1994 prevede că în decurs de 3 ani, Rusia că prezenţa trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova este temporară şi că partea rusă, va efectua retragerea formaţiunilor militare menţionate pe parcursul a trei ani.

Precizăm că în anul 1999 la Summit-ul OSCE de la Istanbul, Federaţia Rusă s-a angajat suplimentar să-şi retragă formaţiunile militare de pe teritoriul statului nostru.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: