Israelul a prezentat un plan pentru strămutarea arabilor

1 octombrie 2010
Poză sugestivă 


Planul controversat prin care o parte din populatia araba din Israel va fi mutata intr-un nou stat palestinian, in schimbul evacuarii coloniilor israeliene din Cisiordania, a fost prezentat marti la Adunarea Generala ONU.


Ministrul de Externe israelian, Avigdor Lieberman, a prezentat marti la Adunarea Generala a ONU, un proiect prin care se cere un schimb de teritorii si populatie, ca parte a intelegerii dintre Israel si palestinieni, potrivit Haaretz.

Planul lui Lieberman presupune stramutarea unei parti din populatia araba, din Israel, intr-un nou stat palestinian, in schimbul evacuarii coloniilor israeliene din Cisiordania.
“O intelegere finala intre Israel si palestinieni va fi bazata pe un program de schimb de populatie si teritorii”, a spus Lieberman.
Acesta a precizat ca propunerea nu reprezinta un “transfer de populatie”, o fraza folosita de israelienii de extrema dreapta, pentru a evacua palestinienii din Gaza si Cisiordania.
“Nu vorbim despre un transfer de populatie ci de definirea granitelor pentru a reflecta mai bine realitatea demografica,” a spus acesta.
Totusi, aceasta idee s-ar putea sa provoace nemultumiri, in special din partea arabilor israelieni, care reprezinta 20 % din populatie.
Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

Andrei K spunea...

Da, într-adevăr poza rupe !

Grigore Petrenco spunea...

Nu-mi plac arabii, evreii nici atât :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: