Autonomia Găgăuziei utilizată de Rusia ca element tactic pentru federalizarea Basarabiei

6 octombrie 2010
Autonomia găgăuză este un factor important care influențează esențial relaţiile moldo-ruse a declarat directorul Institutului Rus de Studii Strategice, Leonid Reșetnikov, în cadrul vizitei sale la Comrat, scrie Unimedia, preluata de Romanian Global News.
Potrivit lui Reșetnikov, Găgăuzia este un factor important în relaţiile moldo-ruse. "Găgăuzia puternică, dezvoltată economic și cultural este cheia succesului în dezvoltarea relaţiilor în general, şi cu Republica Moldova în particular", a subliniat expertul rus.
La rândul său, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a subliniat că autonomia este deschisă pentru investițiile rusești. Sunt create condiții excelente pentru investitori, este garantată securitatea la cel mai înalt nivel.
Potrivit lui Formuzal, datorită legăturilor cu regiunile din Federaţia Rusă, UTA Găgăuzia dispune în prezent de rezerve suficiente de motorină şi cereale.
Reamintim ca autonomia Gagauziei a fost generata de Moscova si s-a realizat cu ajutorul Rusiei, care urmareste astfel crearea conditiilor pentru federalizarea Basarabiei.

2 comentarii:

max spunea...

Vai de capul lor, care investitii?
Daca faci in tur prin Gagauzia iti pui minele in cap, saracie, dezordine, mare diferenta fata de restul Moldovei.

LIBER V(_) spunea...

Transnistria, Găgăuzia, urmează Nordul țării, Bălțiul, Otaciul... Și încă spun că nu-s ocupanți ((

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: