Sucurile “Orhei-Vit” – producţie kuşer

20 septembrie 2010

Unul din cei mai mar producători de sucuri din Republica Moldova, „Orhei-Vit”, a fost recunoscută kuşer, comunică pagina comunităţii evreieşti din Moldova, dorledor.info.


Acest fapt este confirmat de certificatul cuşer de cel mai înalt nivel Kaşrut-Pesah, primit de către companie în acest an din partea celei mai autoritare organizaţii în domeniul atribuirii semnului calităţii cuşer de pe toate continentele „BADATZ CHASAMSOFFER”.

Dreptul de a oferi astfel de certificate îl are Marele rabinat din Israel, inspecţia kaşrutului din New York şi alte organizaţii. Calitatea de kuşer a producţiei „Orhei-Vit” a fost confirmată de rabinul Ieşohua Kofman.

Conform documentului eliberat, sucurile acestei companii corespund întru-totul standardelor de producţie a alimentelor kuşer.

Producţia koşer reprezintă produsele care sunt acceptate pentru alimentarea evreilor. Potrivit tradiţiei iudaice, drept kuşer sunt recunoscute produsele care corespunde unui set de legi, „kaşrut”.

O serie de produse pot fi considerate kuşer doar în cazul în care procesul de producţie sunt însoţire de anumite ritualuri iudaice şi sunt ferite de contact direct cu goym (neiudei). Din aceste considerente, creştinilor ortodocşi nu li se recomandă consumul unor astfel de produse.

Preşedintele Consiliului Directorilor al companiei „Orhei-Vit” este Alexandr Bilinkis, liderul comunităţii evreieşti din Republica Moldova.

sursa: antimedia.info

3 comentarii:

Ocupat spunea...

oricum le bea lumea si oricum le vor exporta
spre deosebire de celelalte sucuri,ale noastre inca is BIO:)
+1

LIBER V(_) spunea...

Ăștia ne bagă kușerul pe gât sau cum ?

Anonim spunea...

:))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: