Posibila unire a României și Basarabiei naște îngrijorări în rada supremă din Ucraina

30 septembrie 2010

Posibila unire a Republicii Moldova cu România nu este convenabilă pentru Ucraina, a declarat deputatul în Rada Supremă a Ucrainei, membrul Comisiei pentru afaceri externe, Taras Cernovil. “Schimbarea conducerii în Moldova ar trebui să contribuie la formularea, de către Ucraina, a unei poziţii oficiale în acest sens. Din câte cunosc, în ultimii ani în Serviciul de Informații al Ucrainei, departamentul care se ocupă de Republica Moldova s-a redus la un singur om. Nimeni nu se ocupă de problema dată. Guvernul nu evaluează riscurile posibile pentru Ucraina”, a spus Taras Cernovil, potrivit Unimedia.md. “În primul rând, în cazul unirii Moldovei cu România, se vor ridica pretenţiile teritoriale față de Ucraina. Noi nu am reacționat adecvat la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu”, a adăugat politicianul ucrainean. “În primul rând vor crește pretențiile față de Bucovina, Transcarpatia, şi se vor intensifica conflictele cu dubla cetăţenie. Dar cred că aceste pretenţii teritoriale niciodată nu vor fi satisfăcute. O și mai mare integrare a Republicii Moldova şi României va declanşa o nouă rundă în conflictul transnistrean. Ce va fi acolo? Iarăși război? Transnistria se va apropia de Rusia sau Ucraina? Este clar că independenţa Transnistriei va creşte. Dar Ucraina nu are nevoie de un alt conflict la frontiera sa. Prin urmare, este necesară elaborarea unei poziţii clare astăzi”, a declarat deputatul ucrainean.

5 comentarii:

Anonim spunea...

interesant...

Anonim spunea...

uf, mari ticalosi is ei.
corect s-a zis ca dusmanul numarul unu al Romaniei si Moldovei este ucraina nu rusia.

vă scriu din Cernăuți spunea...

În ucraina, la fiecare pas românii sunt discriminați, cânda aud cuvântul român ei ne critică direct, SUNTEȚI EXTRIMIȘTI;IREDINTIȘTI;NAZIȘTI. Și duc o politică dură față de noi, Din pricina asta nu piierd ei sau România dar numai noi românii din Ucraina.Degrabă am să dispărem, șa/șa suntem puțin și neuniți, care sunt maldavani, alții nu știu cine mai sunt. Școlile se închid,nevăzând cel lucru că guvernarea s-a schimbat. E o mare rușine să te numești român la Cernăuți...

Anonim spunea...

@ va scriu din Cernauti:

Nici pentru o clipa sa nu fie rusine a te numi roman la Cernauti.
E politica oficiala a UA de a considera pe cei ce declara ca sunt romani in UA drept "separatisti, revizionesti", etc.
Sunteti pe pamant romanesc.

Anonim spunea...

ucraina a fost "marita" de rusi din teritorii care nu au fost ale lor.. teritorii care au fost luate de la alte tari. tari care au fost schilodite de rusi. Polonia si Romania au avut de suferit.
sunteti romani. va curge prin vene. nu aveti cum sa o schimbati. si nici nu trebuie sa va fie rusine. daca va e rusine...e grav. va pierdeti identitatea.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: