Comuniștii din Rusia protestează contra cercetării penale a lui Voronin

29 septembrie 2010
Comuniștii din Rusia fac apel către toate partidele de stânga din lume, pentru a protesta contra cercetării penale a lui Voronin
Partidul Comuniștilor al Federațiie Ruse intenționează să facă un apel către toate partidele de stânga din lume, pentru a protesta împotriva deciziei autorităților Republicii Moldova de a deschide dosar penal pe numele liderului PCRM, Vladimir voronin.


”În cel mai apropiat timp, comuniștii ruși vor discuta serios situația creată. Vom depune toate eforturile pentru ca toate mișcările de stânga și structurile europene să reacționeze prompt la ”polițismul” conducerii din Moldova”, a declarat vicespeakerul Dumei de Stat, vicepreședintele Partidului Comuniștilor din Rusia, Ivan Melinikov.

Acesta susține că acțiunile Alianței pentru Integrare Europeană poartă caracater de represii politice față de Voronin, grație conducerii căruia, Moldova a cunoscut o etapă de prosperitate.

Totodată, Melinikov afirmă că sesizarea Procuraturii Generale nu are o bază juridică, iar tot ce s-a întâmplat în timpul evenimetelor din aprile 2009 a ținut de menținerea ordinii publice, pe fundalul unor acțiuni vandalice ale protestatarilor.

”Intenția AIE de a-l cerceta penal pe Voronin este provocată de șocul eșecului din 5 septembrie. Actuala guvernare conștientizează că nu poate concura cu Partidul Comuniștilor”, a mai spus deputatul.

UNIMEDIA amintește că Procuratura Generală a cerut Legislativului retragerea imunității parlamentare a depuatatluui Vladimir Voronin, pentru a-l pute cerceta penal, privind neglijența în serviciu, care a dus la moartea unui om. Comisia Juridică a decis că Procuratura Generală nu a prezentat suficiente argumente în acest sens. Până la 8 octombrie, Comisia Juridică va veni cu un raport final în acest sens.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la kprf.ru

1 comentarii:

Dr.Gonzo spunea...

comii tre sa moara! adevaratii comi exista doar pe hartie, restul sunt aceleasi lepadaturi capitaliste

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: